Nintendo har nyligen avtäckt Switch Lite som tar företagets konsol och skalar av en del av funktionaliteten, däremot ryktas det nu att ännu en ny konsol i familjen kan vara på väg. Denna gång med en skärm med högre upplösning.

Nintendos Switch-familj kan komma att få ännu ett tillskott utöver den helt portabla modellen Switch Lite och den nya modellen av originalkonsolen med upp till 80 procent längre batteritid.

Enligt ett rykte som härstammar från Wall Street Journal (betalvägg) kan Nintendo planera på att förlänga Switch-plattformens livscykel längre än tidigare trott. Katsuaki Nomura som är VD för Sharp ska ha nämnt att tillverkarens IGZO-bildpaneler ska användas av en kund inom spelindustrin.

Denna kund ska då enligt WSJ vara Nintendo och målet ska vara att använda dessa i en kommande modell av konsolen Switch. Denna med en skärm som kommer med en högre upplösning än de nuvarande modellerna.

Detta är inte första gången rykten om en mer kraftfull Switch-modell cirkulerar. Tidigare i år ryktades det att två nya modeller skulle vara på väg. En i ett mindre format än originalkonsolen och en mer kraftfull modell. Ett rykte som hittills har visat sig stämma till 50 procent med den kommande lanseringen av Switch Lite.

Nintendo har i dagsläget inte avtäckt någon extra högpresterande Switch-modell. Däremot vore det inte helt omöjligt att företaget har fått suget att försöka tampas med Microsoft och Sony i det övre prestandasegmentet när det kommer till spelkonsoler.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid