Nintendo presenterar i dag en ny version av den populära spelkonsolen Nintendo Switch kallad Switch Lite. Den första hårdvarurevisionen sen lanseringen för 1,5 år sen satsar på att sänka priset och på att vara enklare att ta med.

Nintendo Switch Lite är en betydligt mindre spelkonsol än Switch. Det beror delvis på att den har en mindre 5,5 tum skärm än storebroderns 6,2 tum skärm. Den har dock också lite tunnare skärmramar och en allmänt mer kompakt design. Trots det mindre formatet verkar den ha samma processorkraft på insidan, samma mängd lagringsutrymme och samma skärmupplösning. Det betyder bland annat att skärmen faktiskt har en högre pixeldensitet än i orginalversionen. Trots ett lite mindre batteri utlovar dessutom Nintendo minst lika lång batteritid med Lite-modellen som med Switch.

Inte för TV-soffan

Utöver designen finns det två stora skillnader mellan Switch och Switch Lite. Den första är att Lite-konsolen inte har avtagbara handkontroller. Den saknar också vissa Joy-Con-funktioner, inklusive IR-kamera och vibrator. Den andra skillnaden är att Switch Lite inte har någon anslutning för en TV eller annan extern bildskärm. Det betyder att den bara kan användas i det portabla läget som finns för Switch-spel.

Nintendo Switch Lite

Likheterna mellan den gamla och nya modellen betyder fortfarande att de kan användas tillsammans till stor del. Multiplayer-spel kan spelas mellan Switch och Switch Lite och Joy-Con-kontroller kan användas för de spel som kräver de speciella kontrollerna.

Betydligt billigare

En av de stora fördelarna med den förenklade designen och bristen på stöd för TV-uppkoppling är givetvis kostnad. Medan Switch har ett riktpris på 300 dollar, kommer Lite-modellen att säljas för 200 dollar. Med tanke på den svenska prissättningen av Nintendo Switch bör det betyda ett pris på runt 2 500 kronor för Switch Lite. Den globala lanseringen ska ske den 20 september men fler detaljer om lanseringen i Sverige lär komma senare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid