Nintendo Switch kommer snart i en ny version med nya interna komponenter som ger ett ordentligt uppsving i batteritid. Det verkar dock inte bli något nytt namn eller någon ny design.

Det har bara gått en vecka sen vi såg den populära spelkonsolen Nintendo Switch få ett syskon i form av Switch Lite. Den nya konsolen introducerar en ny helt portabel design, en mindre skärm och ett lägre pris. Nu fortsätter Nintendo med Switch-nyheterna genom att presentera en reviderad version av original-konsolen som sägs öka batteritiden med runt 80 procent för vissa spel.

Detaljerna kring den nya modellen är fortfarande ganska få. Vi vet att den har samma Nintendo Switch-namn men att den har fått ett nytt versionnummer: HAC-001(-01), istället för HAC-001. Nintendo nämner också på sin specifikationssida att den nya modellen börjar med XKW istället för XAW i sitt serienummer. Det får det att låta som att det kommer att vara klurigt att veta vilken modell som är vilken.

Troligen med ny CPU

Enligt specifikationerna ska den nya modellen ha en batteritid på 4,5–9 timmar användning istället för 2,5–6 timmar. The Legend of Zelda: Breath of the Wild ska kunna spelas i 5,5 timmar istället för 3, vilket är en förbättring med 83 procent. Vi vet inte hur den ganska stora förbättringen i batteritid är möjlig. Nintendo har dock nyligen skickat in dokument till amerikanska myndigheter som indikerade förändringar i allt från CPU och moderkort till lagringsenhet. Så vi kan potentiellt se förbättringarna komma från en nyare systemkrets. Den tidigare Switch-konsolen har använt ett Nvidia Tegra X1-chipset från 2015. Nvidia har en ny X1-krets som lanserades tidigare i år och som potentiellt skulle kunna vara aktuell i detta fallet. I nuläget är det dock bara spekulationer.

Ny Nintendo Switch

Enligt Nintendos hemsida ska de flesta specifikationer vara oförändrade med den nya modellen, inklusive vikten. Det pekar på att vi inte pratar om ett större batteri. Samma gäller priset och den yttre designen. Det betyder att vi sannolikt kommer att se en ganska sömlös uppgradering när det gäller marknadsföring. Med det sagt har skillnaderna mellan modellerna givetvis stor betydelse för konsumenter som vill spela portabelt. Det ska med andra ord bli intressant att se hur Nintendo och återförsäljare hanterar den reviderade modellen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid