Ytterligare rykten om modeller av spelkonsolen Nintendo Switch har nu börjat cirkulera och hävdar att två nya modeller sjösätts redan i sommar.

Så tidigt som i oktober 2018 började rykten om en ny Nintendo Switch-modell att cirkulera. Detta följdes sedan upp av ett rykte i början av februari 2019 som hävdade att den nya modellen skulle vara en mindre variant av den nuvarande konsolen och ersätta Nintendos bärbara spelkonsol 3DS.

Nu hävdar Wall Street Journal i en artikel skyddad bakom en betalvägg att det i själva verket är två nya modeller av konsolen som är på väg. Den ena modellen sägs bli den tidigare ryktade miniversionen med en pressad prislapp ämnad att ta över stafettpinnen från 3DS. Den andra uppges bli en mer påkostad modell och således kan dagens Nintendo Switch bli mellanmodellen i hierarkin.

Nintendo Switch

Premiummodell och uppföljare till 3DS

Wall Street Journal nämner att den mer påkostade modellen inte kommer att vara ett lika stort kliv framåt sett till prestanda som Microsoft och Sony tog med Xbox One X och Playstation 4 Pro. Det nämns dock att den ryktade modeller kommer att ha ”förbättrade egenskaper riktade till seriösa gamers”. Exakt vad detta kan komma att innebära återstår dock att se.

Sett till den mindre modellen hävdas det som tidigare nämnt vara en ersättare till den handhållna konsolen 3DS. Här ska det röra sig om en lägre prislapp jämfört med dagens Switch-modell och haptisk återkoppling är något som spekuleras stå på schemat för konsolen.

Den senaste handhållna konsolen Nintendo lanserade (bortsett från Switch tagen från sin dockningsstation) är New Nintendo 3DS som lanserades under 2014. Innan dess lanserades varianter av 3DS år 2012 och 2011. Något som kan få det att kännas mer troligt att en ny handhållen konsol är på väg efter fem år utan en ny modell.

Oklart lanseringsdatum

Wall Street Journal nämner inte när dessa två ryktade konsoler kan komma att landa på butikshyllor. Däremot har Nintendo planerat att hålla ett evenemang under årets E3-mässa. Något som skulle vara ett gyllene tillfälle att avtäcka nästa uppsättning spelkonsoler. Förutsatt att de faktiskt är på väg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid