Konceptbilder utformade efter rykten om Xiaomi Mi Mix 2 visar hur Xiaomis kommande Android-flaggskepp skulle slå Samsung på fingrarna.

Den kinesiska tillverkaren Xiamoi fick många att häpna med sin telefon Mi Mix. Den första versionen av Mi Mix har en skärmyta som täcker hela 91,3% av telefonens framsida. Detta vill ni Xiaomi själva bräcka med Mi Mix 2.

Med den nya modellen sägs Xiaomi sikta på att öka skärmytan till 93% av telefonens framsida. Vilket skulle få annars imponerande skärmtelefonen Samsung Galaxy S8 att se ganska ålderstigen ut.

Konceptrendering av hur Xiaomi Mi Mix 2 kan se ut. (OBS. Ej officiella produktbilder!)

Den första versionen av Mi Mix hade en massiv skärm på 6,4 tum, något som kan anses som lite väl stort för att vara bekvämt i handen. Det är samtidigt i ett format som kan mäta sig med vissa 5,5 och 5,7-tums telefoner på marknaden.

Mi Mix fick ett skal tillverkat i keramik vilket gjorde telefonen väldigt robust och reptålig. Men dessvärre gör den extremt tunna kanten att telefonen är väldigt känslig mot fallskador. Hur och om Xiaomi tänkt tackla dessa problem är oklart men satsningen på allt större skärmyta lär kräva en hel del smarta designlösningar.

Xiaomi Mi Mix 2 har varken lanseringsdatum eller riktpris

Trots dessa läckta konceptbilder finns det inga tydliga livstecken kring Mi Mix 2 vid skrivande stund. Det har dock sagts att Xiaomi jobbar tillsammans med den franske designern Philippe Starck för att designa en ny telefon. Starck hjälpte även till att designa den första Mi Mix telefonen.

Utvecklingen av Mi Mix 2 och specifikationerna för föregångaren Mi Mix visar dock att varken Samsung eller LG är först eller bäst på att trycka in mest skärmyta i sina telefoner. Initiala rykten talar om en skärmyta på drygt 85% för Galaxy S8, med andra ord inte ens tillräckligt för att slå första Mi Mix på fingrarna, än mindre en kommande Mi Mix 2.

Galaxy S8 sägs få drygt 85% skärmyta

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid