Xiaomi Mi Mix har mycket tunna skärmramar och ett skal keramik. Nu har den läckra koncepttelefonen fått utstå ett aggressivt böj- och reptest på video.

Mi Mix från kinesiska Xiaomi har blivit lite av en snackis med sin näst intill helt ramlösa skärm som dominerar merparten av telefonens framsida.

Det är dock lätt att ifrågasätta byggkvalitén hos telefoner med en så vågad design som Mi Mix. Men det visar sig att både telefonens skärm och keramiska baksida är förvånansvärt tåliga mot repor. I denna video försöker Youtube-profilen JerryRigEverything även att få telefonen att böjas med ett par ordentliga krafttag.

xiaomi-mi-mix

Xiamo Mi Mix hanterar inte fall lika bra som repor

Trots att telefonen kan stoltsera med att vara reptålig mot mycket samt att den är oerhört svår att böja så är den väldigt ömtålig om den tappas. Dess stora skärmyta gör att det inte finns mycket till en skyddande kant runtom skärmen. Det leder i sin tur till att telefonen löper stor risk att gå sönder vid ett fall.

xiaomi-mi-mix-2
En Mi Mix som tappats av misstag som resulterat i att dess keramiska skal splittrats.

Xiaomi är dock hyggliga att skicka med ett skyddande skal vid köp av Mi Mix. Värt att tänka på är att telefonen redan från början har en avsevärd storlek. Med det medföljande mobilskalet monterat så kan det bli ännu jobbigare för användare med små händer att handskar med telefonen på ett behagligt vis.

Om Xiaomi lanserar telefonen här i Sverige återstår att se. Än så länge går det inte ens att förbeställa den via den svenska versionen av sin egen butik. Tidigare har det spekulerats om ett riktpris på cirka 5 000 kronor, men då den kostar cirka 800 dollar för den billigaste modellen från den internationella versionen av deras hemsida så får vi nog förbereda oss på en högre prislapp än tidigare tänkt.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid