Enligt en ny rapport ska Postnords avgifter för så kallade ”Kina-paket” inom kort försvinna från varor köpta från sajten Wish.

Många upprörda röster höjdes när Postnord den 1 mars i år introducerade sina nya avgifter för paket som levereras till Sverige från icke-EU länder.

När det var som högst tryck på Postnords Arlanda-terminal var det omkring 600 000 paket som anlände från länder utanför EU varje vecka. Detta tillsammans med moms som inte betalats in av kunderna resulterade i de nya avgifterna.

Postnord skickar idag ut en avi till kunder som inte mottar sina paket förrän hanteringsavgiften på 75 kronor per paket och momsen betalats in. Något som Postnord fått hård kritik för, bland annat har postombudet anklagats för att ta ut en alldeles för hög hanteringsavgift på grund av deras dominerande marknadsplats.

Nu rapporterar hemsidan Breakit att hanteringsavgiften för paket som köps via hemsidan Wish snart kommer att försvinna. Enligt Breakit har Postnord sedan tidigare inlett förhandlingar med Wish och man har nu kommit överens om ett nytt system.

Momsen för varorna från Wish kommer nu att läggas på direkt på det pris som listas på hemsidan. Detta innebär att priserna kommer att stiga. Det innebär också att Postnords hanteringsavgift, som tas ut då Postnord idag bär ansvaret för att momsen betalas in, inte längre kommer behövas.

Det kan bli så att Wish börjar ta ut en avgift för momshanteringen. Breakit menar dock att denna avgift sannolikt blir märkbart lägre än de 75 kronor per paket som Postnord kräver.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid