AMD har ännu inte lyft på locket för tillverkarens kommande Zen 2 Threadripper-processorer, dock har det nu lovats att mer information kring de kommande enheter ska avtäckas innan årets slut.

Den som sitter och väntar på att AMD ska lansera Threadripper-processorer baserade på den färska arkitekturen Zen 2 kan komma att få vänta ett tag till. Att dessa processorer är på väg är sedan tidigare bekräftat men det är fortsatt tunt med information om hur dessa kommer att vara uppbyggda samt när processorerna kan tänkas lanseras.

Under årets Hot Chips-konferens talade AMD:s VD Dr. Lisa Su om bland annat företagets serverprocessorer Epyc och beräkningskorten Instinct. När det var dags för en omgång frågor och svar var det stort intresse för arbetsstationer och de Threadripper-processorer AMD utvecklat för dessa användningsområden.

Trots att AMD ännu inte har avtäckt den tredje generationens Threadripper-processorer ännu bekräftade Lisa Su att mer information kommer inom kort. Närmare bestämt bekräftade VD:n att mer information om Zen 2 Threadripper kommer att avtäckas innan årsskiftet.

”A: We love the workstation market, and yes there will be a next generation of Threadripper.
Q: Can you say when?
A: If I said soon, is that enough?
Q: No?
A: How about within a year?
Q: Can you say if 2019?
A: How about this – you will hear more about Threadripper in 2019.”

Tidigare har vad som tros vara en Zen 2 Threadripper-modell hittats i databasen för testsviten Geekbench 4. Lisa Su har även tidigare bekräftat att fler högpresterande komponenter baserade på 7 nanometers (nm) tillverkningsteknik är på väg. Dock återstår det att se exakt när dessa kan tänkas dyka upp på butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid