Vad som tros vara en möjlig processormodell ur Zen 2-baserade Threadripper 3000-serien med kodnamnet AMD Sharktooth har hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 4.

Vad som kan vara ett ingenjörsexemplar av en kommande AMD-processor baserad på arkitekturen Zen 2 har hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench 4. Mer specifikt rör det sig om en processor som går under kodnamnet ”AMD Sharktooth” som tros vara en modell som ingår i Threadripper 3000-serien.

Den processor som hittats i databasen identifieras som ”AuthenticAMD Family 23 Model 49 Stepping 0.” och har utrustats med 32 kärnor och 64 trådar. Detta tillsammans med en klockfrekvens på 3,6 gigahertz (GHz).

Moderkortet som använts i detta test nämns som ”AMD WhiteHavenOC-CP”, ett moderkort utvecklat av AMD själva för att testa processorernas olika komponenter och egenskaper. Utöver moderkortet listas databasen att 128 gigabyte (GB) internminne fanns installerat under testet och operativsystemet var en 64-bit version av Linux.

Sett till prestandasiffrorna som listas nåt denna plattform 94 772 poäng i den del av testet som nyttjar samtliga tillgängliga processorkärnor och trådar. Detta är omkring 18 procent högre poäng än vad AMD:s Threadripper 2990WX skrapar ihop i samma test. Jämfört med AMD:s konkurrent Intel hamnar denna Threadripper-modell cirka fem procent bakom Intel Xeon W-3175X.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid