Tidigare i år gick EU-kommissionen ut med att Valve tillsammans med fem spelpublicister misstänktes för konkurrensbrott, något som Valve nu uppges förbereda sig på att bestrida i rättssal.

I början av april i år gick EU-kommissionen ut med att Valve, känt för sin spelplattform Steam, tillsammans med fem spelpublicister i form av Bandai Namco, Capcom, Koch Media, Focus Home och Zenimax misstänktes för konkurrensbrott.

Mer specifikt ska det röra sig om att de tidigare nämnda företagen med så kallad ”geo-blocking” hindrat att en produktnyckel för ett spel som köpts i till exempel Tyskland inte går att lösa in i till exempel Sverige. Något som således tvingar Steam-användare att alltid införskaffa spel till det priset som gäller i sitt respektive land och således går emot EU:s konkurrenslagar.

Nu hävdar en ny rapport från Reuters att Valve förbereder sig för att stå emot EU:s anklagelser i en potentiell rättslig process. Detta medans de fem spelpublicisterna påstås gå med på EU-kommissionens förslag om förlikning.

Valve har tidigare nämnt att dessa regionrestriktioner som plattformen Steam haft i Europa endast påverkar cirka tre procent av alla speltitlar som finns tillgängliga på plattformen. Valve ska även ha nämnt hur alla dessa restriktioner avaktiverades under 2015.

Skulle EU-kommissionen och Valve möta varandra i en rättslig process och Valve förlorar kan EU-kommissionen utfärda en böter till företaget som motsvarar tio procents av företagets globala inkomst.

Det återstår fortfarande att se hur detta kommer att utspela sig. Innan de inblandade företagen själva gör några uttalanden om vad planerna för att ta hand om EU-kommissionens anklagelser är bör informationen från Reuters tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid