En tidigare okänd processormodell ur AMD:s Threadripper 3000-serie kallad Threadripper 3980X utrustad med 48 kärnor har nu listats i koden för den senaste upplagan av mjukvaran CPU-Z.

AMD:s senaste generation av Threadripper-processorer består just nu av 24-kärniga Threadripper 3960X och 32-kärniga Threadripper 3970X. Dessa kommer någon gång under året få sällskap av flaggskeppsmodellen Threadripper 3990X som kommer utrustad med hela 64 kärnor.

Gapet mellan 32 och 64 processorkärnor i en familj kan vara lite konfunderande. Detta ser dock ut att vara något AMD haft i åtanke enligt den senaste versionen av programvaran CPU-Z. I koden för programmets senaste upplaga omnämns en processormodell som ännu inte har avtäckts officiellt men som ser ut att bli den modell som lägger sig mellan 3970X och 3990X i hierarkin.

Den processor som omnämnts i programvaran kallas Threadripper 3980X och kommer utrustad med 48 processorkärnor. Några exakta specifikationer för processorn listas inte men spekulationer kring åtta ”chiplets” med sex aktiva kärnor per chiplet cirkulerar friskt. Exakt vilken prisklass AMD kan komma att sikta in sig på med Threadripper 3980X förblir även det oklart, precis som enhetens specifikationer som till exempel klockfrekvenser.

AMD kommer att hålla presskonferens under årets CES-mässa som går av stapeln om bara ett par dagar. Med lite tur kan vi komma att få ytterligare information angående denna mystiska processor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid