Tidigare har vi endast fått ett bekräftat lanseringsdatum för Threadripper 3000-serien. Dock hävdas det nu att läckta dokument ska ha avslöjat de faktiska lanseringsdatumen för AMD:s kommande processorer.

AMD sjösatte Zen 2-baserade Ryzen 3000-serien i början av juli månad. Däremot har den tredje generationens Threadripper-familj ännu inte sett dagens ljus. Tidigare har AMD bekräftat att de första Zen 2-baserade Threadripper-modellerna kommer att lanseras under november månad. Däremot har vi inte haft något specifikt lanseringsdatum att gå efter.

Nu hävdar dock hemsidan Videocardz att man kommit över konfidentiella dokument som listar de kommande processorernas exakta lanseringsdatum. Enligt hemsidan förbereder AMD tre olika processorer som ska ingå i den kommande serien. Dessa kommer att bära namnet 3960X, 3970X och 3990X. Dessa sägs avtäckas för första gången den 5 november.

Däremot kommer det att dröja ytterligare några veckor innan försäljningen startar och recensioner kommer att få publiceras. Det datum då Threadripper 3000-serien faktiskt sjösätts ska enligt hemsidan vara 19 november. Däremot ska flaggskeppsmodellen Threadripper 3990X får vänta med att anlända till butikshyllorna till januari år 2020.

Samma datum som processorserien officiellt avtäcks ska även vara det datum då den kommande styrkretsen TRX40 visas upp för första gången. Däremot ska dokumenten enligt Videocardz inte nämna styrkretsarna TRX80 och WRX80 som tidigare ryktats bli tillgängliga för moderkortstillverkare som utvecklar enheter för Threadripper 3000-serien.

Som vanligt med obekräftad information rekommenderas en nypa salt tillsammans med dessa rapporter. I skrivande stund har AMD inte avtäckt sin kommande Threadripper-serie och dess lanseringsdatum samt enhetsuppsättning är i dagsläget okända. Huruvida Videocardz rapport visar sig stämma med AMD:s planer är något vi lär få svar på den 5 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid