Vad som tros vara tre kommande styrkretsar som ska lanseras i samband med AMD:s kommande Threadripper 3000-serie har nu dykt upp hos USB-IF för certifiering.

Att AMD förbereder den tredje generationens Threadripper-processorer som en kusin till deras Epyc ”Rome” serverprocessorer är ingen nyhet. Vad som bär kodnamnet ”Sharktooth” som tros vara en av dessa processorer har dykt upp flera gånger i databaser för prestandatest. AMD:s VD Dr. Lisa Su har även bekräftat att mer information om dessa kommande processorer kommer att göras offentligt innan årets slut.

Däremot har det pratats ännu mindre om de moderkort och styrkretsar som ska gå hand i hand med dessa processorer när lanseringen väl inträffar. Något som även det förhoppningsvis ändras inom kort. Till dess har i alla fall lite information dykt upp om vad som kan visa sig vara den styrkrets, eller snarare styrkretsar, AMD förbereder för Threadripper 3000-serien.

TRX40, TRX80 och WRX80?

Hos organisationen USB Implementers Forum (USB-IF) ska vad som tros vara tre kommande styrkretsar från AMD ha dykt upp för att få sina officiella certifieringar. Dessa går under namnen TRX40, TRX80 och WRX80.

I dagsläget finns det inte mycket mer information att gå på förutom just de tre namnen som listats bredvid den existerande styrkretsen X570. Däremot spekuleras det i att AMD planerar att dela upp sina Threadripper-produkter för olika marknadssegment där ena styrkretsen riktar sig mer mot entusiaster och gamers medans resterande två är mer menade för arbetsstationer.

Ingenting är bekräftat i dagsläget, men det spekuleras i att TRX40 blir den styrkrets mer riktad mot gamers. Här med processorer utrustade med upp till 32 kärnor, 64 + 16 PCI Express-banor och fyra minneskanaler. Moderkort med denna styrkrets skulle då konkurrera med Intel X299-plattform.

TRX80 kan komma att lägga sig mellan TRX40 och WRX80. Här med stöd för processorer med fler än 32 kärnor, fler PCI Express-banor än TRX40 samt åtta minneskanaler. Denna plattform skulle då konkurrera både med Intels X299 och C621-plattformar.

Sist ut har vi WRTX80 som tros bli en direkt utmanare till Intel C621. Exakt vad som skulle skilja denna plattform från TRX80 är lika oklart som vad dessa spekulerade styrkretsar faktiskt är. Några Twitter-användare har dock bollat med tanken att denna styrkrets kan vara menad för moderkort baserade på SSI-formfaktorn.

Hemsidan Videocardz hävdar sig även har grävt vidare efter att de tre spekulerade styrkretsarna först listades på Twitter av momomo_us. Hemsidan ska ha hittat två moderkort från Asus baserade kring styrkretsen TRX40 som ska vara på väg. Dessa med namnen Prime TRX40-Pro och ROG Strix RTX40-E Gaming.

Sedvanligt med obekräftad information rekommenderas en nypa salt som tillbehör. I skrivande stund har ingen av dessa potentiella styrkretsar officiellt bekräftats av varken AMD eller någon av dess partnertillverkare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid