Nya generationens Surface Pro-modeller har nu avtäckts, detta i form av Surface Pro 7 och tidigare okända Surface Pro X vars processor utvecklat i samband med Qualcomm.

Det är inte bara nya Surface Laptop 3 som får sin tid i rampljuset under dagens Microsoft-event. Företaget har även avtäckt den sjunde generationens Surface Pro-enheter tillsammans med en tidigare okänd enhet kallad Surface Pro X.

Surface Pro 7

Den sjunde generationens Surface Pro-modeller håller kvar vid den estetiska stil de tidigare generationerna burit. Dock med ett par förfinade kanter.

Vad som kan ses som en av de största nyheterna hos den senaste generationens Surface Pro-modeller är att dessa utrustas med både USB-A-anslutningar och för första gången hos Surface Pro-modeller: USB-C.

Här rör det sig om en 12,3 tum stor skärm med en uppslöning på 2 736 x 1 824 pixlar och likt tidigare Surface Pro-modeller kommer Surface Pro 7 att finnas tillgänglig i olika utföranden med olika lagringskapaciteter. Instegsmodellen vars prislapp börjar på 749 dollar kommer 128 gigabyte (GB) lagring och längst upp i prislistan hittas modeller med lagringskapacitet på en terabyte (TB).

Surface Pro X

Hos Surface Pro X handlar det om en specialdesignad processorkrets vid namn SQ1 som utvecklats i samarbete med Qualcomm. Medans många ARM-kretsar har en strömförbrukning på omkring 2 watt (W) har denna utvecklats som en 7 W-krets.

Den grafikkrets som tagits fram just för Surface Pro X ska erbjuda 2 TFLOPs beräkningskraft och rent generellt ska SQ1 erbjuda tre gånger prestanda per watt än vad dagens Surface Pro 6 gör.

När det kommer till den bildskärm som pryder Surface Pro X rör det sig om en PixelSense-skärm på 13 tum med en upplösning på 2 880 x 1 920 pixlar, ett kontrastförhållande på 1:1400 och en pixeltäthet på 267 PPI.

Pro X finns tillgänglig att förbeställa från och med idag. Något exakt lanseringsdatum nämns inte, däremot är lanseringsfönstret ”tidigt under november månad”. Dess riktpris hamnar på 999 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid