Specialanpassad AMD Ryzen 7 eller Intel Ice Lake-processor, valet mellan en skärm på 13,5 tum eller 15 tum och mer är vad som står på menyn för Microsofts nya Surface Laptop 3.

Microsoft öppnade sitt senaste Surface-event med att avtäcka de senaste bärbara datorerna i Surface-familjen. Detta innan eventet gick sken ljus på den sjunde generationens Surface Pro-modeller. Surface Laptop 3 behåller samma minimalistiska estetik produktserien kommit att bli känd för. Dock är det en hel del nyheter som huseras under det familjära utseendet.

Processorenheten hos 13-tumsversionen av den nya datorn kommer i form av en Intel Ice Lake-enhet. Enligt Microsoft ska denna erbjuda upp till två gånger så hög prestanda som dagens Surface Laptop 2 erbjuder.

Den större modellen drivs av AMD

Sett till den större modellen vars skärm mäter in på 15 tum rör det sig om en AMD-processor. Microsoft nämner hur det är en specialbyggd Ryzen 7-processor med en strömförbrukning på 15 watt (W) som sägs vara AMD:s kraftfullaste processor för bärbara datorer hittills. Den sägs även vara den mest kraftfulla processorn i sitt marknadssegment idag.

Till denna kommer även en integrerad Vega 11-grafikkrets och datorn kommer med stöd för AMD:s teknik för adaptiv bilduppdatering Freesync.

Surface Laptop 3: Anslutningar, pris och tillgänglighet

Sett till anslutningar kommer Surface Laptop 3 med den proprietära anslutningen för batteriladdning Microsoft använt sig av tidigare. Tillsammans med denna ser vi även att båda modellerna av datorn utrustats med både USB-A och USB-C. Däremot nämns inte något stöd för Thunderbolt 3 under Microsofts event.

Båda modellerna finns att förboka redan idag. Den mindre modellen kommer får ett riktpris från 999 dollar, prislappen för den större 15-tumsmodellen börjar på 1 199 dollar och båda modeller förväntas börja skeppas till konsumenter från och med 22 oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid