Efter att fler och fler rapporter dykt upp om krånglande pekskärmar på Sonys senaste minitelefon, Xperia Z5 Compact, har den japanska elektronikjätten nu konstaterat att det finns ett återkommande problem som snart kommer lösas i en mjukvaruuppdateirng – men intressant nog är det bara en specifik färgvariant av telefonen som påverkats.

Sony lanserade nyligen Xperia Z5 Compact, som blir den minsta modellen i den nya Z5-serien och uppföljaren till den populära Z3 Compact som lanserades förra året. Flera användare världen över har dock rapporterat ett återkommande krångel med telefonens pekskärm, och nu tar Sony bladet från munnen och bemöter rapporterna.

Det rör sig föga förvånande om ett mjukvarufel, och Sony menar att en uppdatering kommer börja skickas ut nästa vecka för att åtgärda problemet. Vad som dock är intressant är att felet i fråga inte finns på alla Z5 Compact-exemplar, utan endast de vita modellerna. Anledningen tros vara att de olika färgmodellerna har små mjukvaruskillnader från fabrik, bland annat för att få färgmatchande bakgrundsbilder.

Uppdateringen kommer kunna installeras via Sonys mjukvara PC Companion eller Bridge, men exakt vilken dag eller tidpunkt du kommer kunna installera den kommer variera från region till region. Håll även utkik på Nordichardware framöver efter vårt kommande test av Xperia Z5 Compact i Svenska Smartphoneguiden.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Älskar hur ni alltid (läst aldrig) skriver ut källa för innehållet i era artiklar.