Det är till synes inte bara processormodeller ur budgetsegmentet och Ryzen 3000-seriens flaggskeppsmodell som ser ut att vara på väg från AMD, Biostar har nu röjt processormodellen Ryzen 9 3900.

Att AMD inte är klara med att släppa lös processormodeller ur den Zen 2-baserade Ryzen 3000-serien är inga nyheter. Företaget har seriens absoluta flaggskepp Ryzen 9 3950X schemalagt för lansering under november månad efter en försening. Detta tillsammans processormodeller vid namn Ryzen 5 3500 och Ryzen 5 3500X som dykt upp i databaser men ännu inte officiellt avtäckts.

Det verkar dock som att dessa två segment inte blir de enda som kan förvänta sig nya processorer från AMD. I ett dokument hos EEC som Twitter-profilen momomo_US snokat rätt på listar moderkortstillverkaren Biostar en tidigare okänd processormodell vid namn Ryzen 9 3900.

Ryzen 9 3900

Enligt ovanstående bild kan vi se denna tidigare okända processor vid namn Ryzen 9 3950 listas med 12 processorkärnor och 24 trådar likt sitt syskon med X-suffix. Mängden cache är inte förvånansvärt oförändrad, skillnaden ligger istället hos klockfrekvenserna.

Medans Ryzen 9 3900X har en klockfrekvens på 3,8 gigahertz (GHz) och en maximal turbofrekvens på 4,6 GHz listas denna modell utan X-suffix med en klockfrekvens på 3,1 GHz och en maximal turbofrekvens på 4,2 GHz. Denna sänkning i klockfrekvenser ska enligt dokumentet leda till att processormodellens TDP-värde sjunker från 105 watt (W) till 65 W.

Pris och tillgänglighet

Exakt när denna processormodell kan tänkas landa på butikshyllorna är något som återstår att se. AMD har i skrivande stund inte officiellt avtäckt processormodellen. Således är dess lanseringsdatum och prislapp något som i dagsläget endast går att spekulera i.

Nästa lanseringsperiod för AMD ser i dagsläget ut att bli i november då Ryzen 9 3950X kommer att lanseras tillsammans med tredje generationens Threadripper-processorer. Det finns en chans att denna lugnare 3900-processor kan dyka upp under samma period.

Det är även värt att påpeka faktumet att dokument som denna inte nödvändigtvis betyder att en ny produkt garanterat kommer att lanseras. Möjligheten finns däremot och vi hoppas få mer information inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid