AMD har två processormodeller med sex kärnor och sex trådar kallade Ryzen 5 3500 och Ryzen 5 3500X planerade att lanseras inom kort och nu har processorernas specifikationer och riktpriser röjts.

AMD förbereder två processormodeller för marknadssegmentet för under 2 000 kronor. Dessa går under namnen Ryzen 5 3500 och Ryzen 5 3500X. Båda modellerna kommer med sex processorkärnor och utan Simultaneous Multithreading (SMT) vilket innebär sex trådar hos vardera processor.

De två processorerna har mycket gemensamt men är inte identiska. Medans specifikationer som antal kärnor, trådar och klockfrekvenser är samma hos båda modeller ligger den stora skillnaden i cacheminnet. Båda processorer kommer med en klockfrekvens på 3,6 gigahertz (Ghz) och en maximal turbofrekvens på 4,1 GHz.

Skillnaderna ligger som tidigare nämnt i mängden cacheminne processorerna kommer utrustade med. Medans Ryzen 5 3500X kommer med totalt 32 megabyte (MB) cache är det endast 16 MB cache som trycks in i Ryzen 5 3500.

Sett till processorernas riktpriser visar ovanstående bilder som hävdas vara officiella marknadsföringsmaterial för den thailändska marknaden att priset för modellen utan X-suffix hamnar på 4 190 thailändska Baht vilket blir omkring 1 300 svenska kronor utan moms. För X-modellen har kinesiska återförsäljare listat modellen med en prislapp på 1 099 Yuan, cirka 1 500 kronor. Även detta utan moms inräknat.

De exakta prislapparna för processormodellerna på den svenska marknaden återstår att få bekräftade. I dagsläget är modellerna inte officiellt avtäckta av AMD så även lanseringsdatum är något som i skrivande stund är oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid