Inför lanseringen Radeon RX 6000-seriens grafikkort från AMD har vi fortsatt lite information när det kommer till några faktiska specifikationer eller dylikt. Nu har dock AMD varit lite sjyssta och gett oss den första bilden på den nya referenskylaren som tagits fram för serien.

Vi har fortfarande ingen riktig koll på vad AMD kommer att erbjuda med sin RDNA 2-baserade Radeon RX 6000-serie av grafikkort. Vi vet att AMD kommer att hålla ett evenemang för just dessa enheter den 28 oktober. Vi har även sett vad som sägs vara prestandasiffror från en av dessa modeller i spelet Ashes of the Singularity. Några officiella siffror är dock något vi fortfarande väntar på.

Nu har AMD gett oss en liten smakbit inför evenemanget i slutet av oktober. Företagets nya referenskylare för sina kommande grafikkort har nu visats upp.

Vi ser en ny design med tre axialfläktar istället för den ”blower style”-design vi sett tidigare. AMD hakar således på Nvidia med mer tilltagna referenskylare. Dessa tre fläktar sitter monterade på en uppsättning kylflänsar och kylarens tjocklek är nog för att ta upp två expansionsplatser i ett datorchassi. Dess exakta mått framgår inte, däremot ser det ut att röra sig om en längd på omkring 30 centimeter.

Ovanstående bild visar dubbla 8-pin strömkontakter. Huruvida denna uppsättning blir vanligt förekommande hos RDNA 2 återstår dock att se.

AMD har även gått ihop med Epic Games för att skapa en specialdesignad karta i speltiteln Fortnite. På just denna karta kan man hitta en 3D-modell av just denna nya referenskylare. Här kan vi se dubbla Displayport-anslutningar, en ensam HDMI samt en USB C-port.

Som tidigare nämnt är det den 28 oktober AMD:s Radeon-event går av stapeln. Innan dess kommer företaget även hålla ett event som fokuserar på den kommande processorarkitekturen Zen 3. Detta event kommer att hållas den 8 oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonRickard Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rickard
Medlem
Rickard

Alla verkar ju spekulera om prestandan, någon här som har någon idé?

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Är inte mycket att gå på mer än spekulationer, alla prestanda resultat hitintills är inte direkt kopplade till någon modell eller krets. Högsta resultatet som är känt ligger aningen under RTX 3080, om det är Big Navi (Navi 21)? Dom flesta antar det. Vid kommunikation med en tillverkare om antagen prissättning så antyder den att AMD antagligen får sänka med $50, underförstått så skulle det vara för Big Navi, om så, så kommer Big Navi att kosta runt $50 mer än RTX 3070. Bilden som nu är publicerad säger inte mer än att det är ett RDNA 2 kort, men… Läs hela »