Vi har fortfarande inga specifika lanseringsdatum för AMD:s kommande Zen 3-processorer eller RDNA 2-baserade grafikkort men vi har nu två nya datum att boka in i kalendern då företaget kommer att hålla ett evenemang för just Zen 3 och ett annat för RDNA 2 under oktober månad.

Trots att ett kryptiskt inlägg på Twitter från AMD:s Frank Azor under gårdagen öppnade upp för spekulationer om ett stundande RDNA 2-avtäckande blir det inte riktigt på det viset. Företaget har nu ännu en gång tagit till Twitter för att bekräfta två kommande evenemang som ska kretsa runt nästa generations produkter. Det blir dock inte någon gång denna vecka utan det rör sig om oktober månad.

AMD:s VD Lisa Su tog till Twitter för att dela med sig en kort videosnutt där ett evenemang som ska fokusera på processorarkitekturen Zen 3 går av stapeln den 8 oktober. Därefter hoppade även företagets grafikfokuserade Twitterkonto Radeon RX på och delade ett annat videoklipp. Här bekräftades det ett evenemang fokuserat på grafikarkitekturen RDNA 2. Detta kommer att hållas senare under samma månad, närmare bestämt den 28 oktober.

Detta går i linje med att företaget tidigare bekräftat att RDNA 2 kommer att bli tillgänglig för PC-användare innan årsskiftet. Specifikt har det sagts att PC-plattformen ska få tillgång till grafikkort baserad på arkitekturen innan den hamnar på butikshyllorna inuti Microsofts Xbox Series X och Sonys Playstation 5. Även om det kommer att bli en mycket kort stund innan då Microsoft bekräftat att Xbox Series X och Series S lanseras den 10 november.

Tack så mycket till vår medlem Bengt-Arne Johansson för tipset!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonMikael Schwartz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Det brinner verkligen i knutarna om dom ska få ut kort på butikshyllorna före den 10’e November, om nu ryktet att kretsar för Big Navi är förväntade att levereras till tillverkare denna månaden.