Testresultat för vad som kan vara AMD:s kommande Radeon RX Vega i testsviten 3DMark Timespy har läckt ut på internet och lämnar en del att önska.

AMD slår på stora trumman inför den kommande lanseringen av sin nya Vega-arkitektur. AMD har jämfört sitt kommande flaggskeppsgrafikkort med Nvidia GTX 1080 Ti och Titan Xp samt bekräftat att man lyckats hålla tidsschemat för Vega. Detta innebär att AMD är säkra på att Vega kommer att visa imponerande prestanda och grafikkorten lanseras inom kort.

När det ny läcker ut ett testresultat från testsviten 3DMark Timespy som som sägs uppnåtts med Radeon RX Vega är det inte direkt imponerande siffror.

AMD Radeon RX Vega i Timespy

Det system som använts i testerna är utrustat med en AMD Ryzen 7 1800X processor, 16 gigabyte (GB) DDR4 RAM med en klockfrekvens på 2 128 megahertz (MHz). Allting monterat på ett Asus X370 Pro moderkort.

AMD Radeon RX Vega

Det grafikkort som använts i testet är utrustat med 8 GB VRAM klockat vid 700 MHz. Med en GPU klockfrekvens på 1 200 MHz. Systemet lyckades kamma hem ett resultat på 5 950 poäng. Grafikpoängen hamnade på relativt låga 5 721. Vilket är i samma område som Nvidia GTX 1070 och långt ifrån de resultat som levereras av Geforce GTX 1080 och för att inte tala om 1080 Ti.

Man bör dock ha i åtanke att det grafikkort som använts i testet är ett ingenjörsexemplar och varken AMD eller någon annan källa har bekräftat att kortet är toppmodellen i Vega-familjen. Det betyder att specifikationer så som antal streamingprocessorer och inte minst klockfrekvenser kan komma att ändras innan lansering. Så att ta detta resultat med en stor skopa salt är som alltid att rekommendera. Det positiva är åtminstone att AMD:s nya grafikkort verkar vara på väg ut i händerna på fler, och mer oförsiktiga testare.

Rubrik

10
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
JBAnton KarmehedGambit_2KKaffiMannDan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jackbob
Medlem
Jackbob

Med tanke på att det är snart ett halvår sen vi redan såg att Vega har ca 10% högre prestanda än gtx 1080 i Doom så är det ju mer eller mindre fullständigt garanterat att detta kort är en väldigt nerskalad version av fulla kretsen.

JB
Medlem
JB

Är det nyhetstorka? Har ni nyhetinkontinens, och läcker all möjlig smörja som dyker upp? Ni sprider skvaller, invänta någorlunda trovärdiga tester innan ni publicerar, DETTA är FÖR dåligt! /jb

Anton Karmehed
Admin

Det är just vad vi skriver att det är JB, ett ”rykte”. Det ska som vanligt tas med en nypa salt och det är helt rätt att du och andra läsare gör en egen analys på detta då det är obekräftade uppgifter. Det är många som är intresserade av alla rykten som dyker upp kring AMD Vega men för den delen postar vi långt ifrån om allt. Vi försöker däremot alltid att ha en jämn fördelning på rykten just för att inte överhypa eller sänka en produkt innan dess faktiska lansering. Dessa nyheter ska enbart ses som underhållning och spännande… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Hej AK, lägg gärna till en ”Gossip”-flik, lättare för mig att då undvika (slippa lägga tid på) en massa ovederhäftigt skvaller (smörja). Vederhäftiga (självklart en bedömningsfråga) rykten med indikationer har jag dock inget emot att de dyker upp under Nyhetsfliken. För att ge lite mer kött åt detta skvaller, så tycker jag att läsarna även bör ta del av detta rykte: https://www.techpowerup.com/233004/amd-works-on-at-least-three-radeon-rx-vega-skus-slowest-faster-than-gtx-1070 Jag har tidigare uttryckt min mening om att ni bör ha med källhänvisning i era artiklar, det är kutym i sammanhanget. Förstår att ni balanserar på slak lina, lätt att ni anklagas för att ha en agenda (gå… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Hej igen JB! Det där med gossip-flik eller kategori är något vi snackat om tidigare och det kan vara värt att kika på igen, kan bli svår att dra en gräns där ibland men kanske bättre än att det är risk att man misstar det för fakta. Angående källhänvisning är vi väldigt noggranna att alltid ha med det i våra artiklar, vilket tyvärr är mer än man kan säga om många andra medier. Du hittar både ”källa” och ”via” i slutet av våra artiklar vid sin egen ”tagg”. De ligger alltså som källförteckningen efter textartikeln. Sen är det som du… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Aha, så källhänvisning fanns! Den hade jag missat, då stryker vi det;) /jb

Dan
Medlem
Dan

Hero MB är bättre. GPU-erna vet man inte mycket om än, vad vi vet så här långt är att de nya processorerna och moderkorten är riktigt schysta tom snygga MB.

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Om hukommelsen min ikke svikter fullstendig er det jo ihvertfall 2 versjoner av Vega som kommer… Den ene er en lav effekts variant tiltenkt en del av markedet, og den andre er en høy ytelses variant tiltenkt en helt annen del av markedet.

700mhz ram er vel ganske treigt også.

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Litt for sen edit:
Poenget mitt var vel igrunn det samme som de andre her sier. Vet ingenting om grunnlaget for dette resultatet og da er det litt unødvendig å hyle om skuffende ytelse med en gang.

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Så länge den Vega Version som ska slå 1070 är snabbare än 1070 är jag nöjd.
Så länge den Vega Version som ska slå 1080 är snabbare än 1080 är jag nöjd.
Så länge den Vega Version som ska slå 1080ti är snabbare än 1080ti är jag nöjd.

Om de slår TitanXP (Titan xp?) med en Vega krets eller 2 st på samma PCDB bryr jag mig inte om. Kort över 10K+ intresserar mig inte.