Nvidias omtalade, gigantiska bildskärmar som går under namnet BFGD (Big Format Gaming Display) har nu bekräftats bli försenade till någon gång under 2019 års första kvartal.

Under CES 2018 fick Nvidia många ögonbryn att höjas. Företaget visade upp sina nya bildskärmar kallade Big Format Gaming Displays (BFGD). Mer specifikt rör det sig om 65 tum stora pjäser med 4K-upplösning, hög uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hertz (Hz), HDR-stöd samt en inbyggd Nvidia Shield-enhet.

När vi först såg BFGD under CES tidigare i år nämndes det att Nvidia siktade på att börja skeppa bildskärmarna någon gång under sommaren 2018. Ett mål som visat sig vara lite väl ambitiöst. I skrivande stund har det bland annat inte avslöjats exakt vad för paneler som ska användas i skärmarna. Däremot har Asus lanserat produktsidan för sin kommande BFGD-modell där betraktningsvinkeln uppges vara 178 grader. Något som kan indikera på att det är IPS-paneler som utgör skärmarnas grund.

Med banbrytande specifikationer kommer dock utmaningar när det kommer till att få allting att klaffa. Under årets Gamescom-mässa tog den holländska hemsidan Hardware.info kontakt med olika Nvidia-partners som var på mässan och visade upp de kommande bildskärmarna. Hardware.info fick förklarat för sig att bildskärmarnas lansering blivit uppskjuten till det första kvartalet nästa år.

Enligt hemsidan ska även en fingervisning på skärmarnas prislappar ha getts. Det rör sig om en prislapp mellan 4 000 och 5 000 euro. Detta översätts till mellan 42 000 och  52 000 svenska kronor med dagens valutaväxling.

Prislapparna kan komma att variera beroende på vad för extra toppings som olika partnertillverkare utrustar sina modeller med. Till exempel visade HP under Gamescom upp en modell med en inbyggd soundbar. Något som med stor sannolikhet lägger till några kronor på slutpriset.

I slutändan är det dock Nvidia som bestämmer när dessa bildskärmar är redo för lansering. Exakt när detta inträffar och vad prislapparna blir återstår att se, men vi har nu fått lite mer insikt i vad som komma skall.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Kan knappt vänta, att få skippa;)