Något som minst sagt gjorde ett starkt intryck på årets CES-mässa var Nvidias BFGD-bildskärmar som visades upp och nu, ungefär ett halvår senare, har produktsidan för Asus modell ROG Swift PG65 dykt upp.

Nvidia vill sudda ut gränsen mellan TV-apparater och högpresterande bildskärmar för datorer med sin Big Format Gaming Display (BFGD). Det rör sig om en massiv bildskärm på 65 tum med 4K-upplösning och stöd för High Dynamic Range (HDR) och en uppdateringsfrekvens på 120 Hertz (Hz).

Asus visade upp sin modell ROG Swift PG65, Acer hade sin Predator BFGD och HP hade med sig sin Omen X 65 under årets CES-mässa. Samtliga modeller bygger på Nvidias BFGD-panel och nu har den första produktsidan för någon av dessa modeller, nämligen den från Asus, dykt upp.

Det handlar inte bara om bildskärmar som skulle kunna ta upp en hel vägg i en normalstor lägenhet i Stockholm. Utan det är upplösningar på 3 840 x 2 160 pixlar, uppdateringsfrekvenser på upp till 120 Hz, HDR med en maximal ljusstyrka på 1 000 nits och en inbyggd Nvidia Shield-enhet som är modellernas stora dragplåster.

Trots att produktsidan är live finns det fortfarande många frågetecken kring dessa bildskärmar. Den del av produktsidan som ska lista bildskärmens specifikationer är för närvarande tom. Däremot listas betraktningsvinklarna som upp till 178 grader vilket pekar på en IPS-panel, men ingenting är bekräftat.

Lanseringen förväntas ske någon gång under 2018. Dock har inget exakt lanseringsdatum eller någon specifik prislapp nämnts vid skrivande stund. Att produktsidan för åtminstone en av dessa BFGD-baserade modeller nu har dykt upp är däremot ett gott tecken på att förberedelserna inför lanseringen fortskrider (förhoppningsvis) som planerat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid