Netflix är den mest framgångsrika leverantören av strömmande TV och film på internet idag och nu tar företagets vd bladet från munnen och förutspår framtidens TV-marknad. Reed Hastings menar att vi inom 10 till 20 år kommer att se hur traditionella TV-sändningar helt dör ut och att allt TV-material istället flyttar ut på internet.

Netflix går fram som ett ånglok på marknaden och fick bara under sitt senaste kvartal 3,3 miljoner nya abonnenter på sin TV-tjänst som strömmar både film och TV-serier över internet. Företaget finns i dag i massvis av länder och har egna stora och påkostade TV-produktioner i sitt utbud.

Medan Netflix, och Hastings som förklarar att man levererar ”Internet TV”, är högst partiska i frågan är det svårt att bortse från den analys företagets vd ger av framtidens TV-marknaden i en intervju med CNBC. Enligt Hastings kommer vi kapa de traditionella tv-mottagarna och kabelanslutningarna i allt raskare takt. Inom 10 till 20 år väntar sig Hastings att den traditionella TV-sändningen är ett minne blott och att alla aktörer som finns kvar hittat ut på internet.

Mycket ska hänga på den bättre användarupplevelse som internetbaserade TV-tjänster kan erbjuda där de flesta konsumenter redan börjat vänja sig vid att se sina filmer och TV-serier när man själv känner för det och inte behöva låsa sig vid en TV-tablå.

Netflix startade för 13 år sedan med ett aktievärde på 85 cent och stängde under fredagen börsen med ett aktievärde på 102 dollar och en uppgång på 100 procent bara under det senaste året.

Källa: CNBC

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid