Den populära streamingtjänsten Netflix skyfflar om i sina prisplaner för att ge plats åt sitt nya 4K-material. Numera finns det tre olika prisplaner från den billigaste med en ensam ström utan HD hela vägen upp till premiumnivån som erbjuder upp till fyra strömmar och 4K.

Tidigare i somras uppdaterade Netflix priset på sin streamingtjänst, som då delades upp i två olika nivåer. Den högsta nivån fick då ett pris på 89 kronor och erbjöd HD-kvalitet och möjlighet att strömma från upp till fyra enheter samtidigt. Nu håller dock material i 4K-upplösning på att rullas ut och Netflix passar på att dela in sin tjänst i ytterligare en kategori.

Nu kostar den billigaste nivån 79 kronor i månaden och ger tillgång till SD-upplöst material som kan strömmas till en enhet åt gången. Mellannivån ger tillgång till dubbla strömmar i HD för 89 kronor i månaden, vilket tidigare var priset som gav tillgång till 4K och fyra strömmar. För de privilegierna får du nu betala 119 kronor i månaden.

Enligt HD Guru ska prispåslaget endast nya användare, medan de som redan har ett konto får behålla sitt tidigare pris framt till 16 augusti 2016. Det ska även påpekas att Netflix 4K-material fortfarande är väldigt begränsat och endast fungerar på utvalda TV-apparater med stöd för H.265-avkodning.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Clarence Hogland

hmm, förstår inte klagomålet över detta. En majoritet av vännerna klagar men ingen av dom har en 4k TV så höjningen för dom är alltså en tia och många finner det vara ett problem?