En trend för mer eller mindre samtliga större aktörer idag är att surfplattor med gedigen design och hög kvalitetskänsla faller i pris. Hos Lenovo kikar vi näramre på nya Tab S8, som trots sin högkvalitativa skärm och sitt stabila chassi blir mild mot plånboken med sin prislapp omkring 2 000 kronor.

Lenovo har många gånger tidigare visat att de bemästrad gedigen industridesign, även för produkter som inte kostar skjortan. Det är någonting som även gör sig påmind i aktörens sortiment av surfplattor, där ett av de senaste tillskotten är budgetplattan Tab S8.

Trots sin ringa prislapp har surfplattan en riktigt trevlig kvalitetskänsla och känns väldigt solid att hantera. Enheten bygger kring en 8 tum stor IPS-skärm med full HD-upplösning, även det ett trevligt tillskott i den här prisklassen. Under huven sitter en fyrakärnig Intel Bay Trail-processor tillsammans med 2 gigabyte internminne och 16 gigabyte flashlagring. Ljud levereras via ett par stereohögtalare på framsidan.

Kanske vårt största frågetecken är det något snåla batteriet som utlovas hålla surfplattan vid liv i uppåt 7 timmar, vilket inte riktigt är i klass med konkurrenter som Sony Xperia Z3 Tablet Compact. För 2 000 kronor är det dock fortfarande mycket surfplatta för pengarna, inte minst för en platta som känns i handen som en enhet för uppåt 1 000 kronor mer.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid