På plats hos Lenovo på MWC 2014 i Barcelona tar vi en närmare titt på en särskilt intressant surfplatta i tillverkarens sortiment. Genom att ge en av plattans långsidor ett tjockare ”handtag” har Lenovo lyckats bygga in den del smarta funktioner och även ett imponerande batteri på 9 000 milliamperetimmar.

Handtaget längs med ena långsidan på Yoga Tablet 10 HD+ fyller flera syften, där det kanske första man kommer att tänka på är ergonomi. Det är bekvämt att hålla i när plattan är porträttläge, och det finns ett inbyggt stöd som kan fällas ut för att placera enheten i en bekväm vinkel på ett bord för arbete eller media. Innanför handtaget sitter också ett riktigt muskelbatteri på 9 000 milliamperetimmar, som utlovas ge Yoga Tablet 10 HD+ en batteritid på uppåt 18 timmar.

I övrigt hittar vi en Qualcomm Snapdragon 400 innanför skalet, med fyra CPU-kärnor på 1,6 gigahertz tillsammans med 2 gigabyte internminne. Skärmen har en upplösning på 1 920 x 1 200 pixlar och på baksidan sitter en 8-megapixelkamera, som får sällskap av en 2-megapixelsensor på framsidan för videosamtal.

Yoga Tablet 10 HD+ kommer lanseras runt juni månad med en prislapp omkring 349 dollar, eller strax över 3 000 kronor inklusive moms.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid