Efter en hel del rykten och spekulationer har nu Intel själva bekräftat att den elfte generationens Core-processorer som utgör Rocket Lake-familjen kommer lanseras under 2021 års första kvartal och att man nu även tar steget över till PCI Express 4.0.

Intels kommande processorfamilj Rocket Lake har cirkulerat i nästan otaliga rykten under de senaste månaderna. Allt från att det inte blir mer än åtta processorkärnor som mest till att det kan komma att röra sig om processorer där inte alla kärnor har HyperThreading.

Rykten kring seriens potentiella lanseringsfönster har även dykt flera gånger. Medans något exakt lanseringsdatum eller ens lanseringsmånad är fortsatt oklart har vi nu fått lite mer information om Intels kommande enheter.

Intel må vara fortsatt försiktiga när det kommer till att ge ut tekniska specifikationer och dylikt om Rocket Lake i förväg. Däremot har tillverkaren i ett meddelande nu bekräftat att det inte kommer att dröja så värst länge innan raketsjön blir tillgänglig för konsumenter. Den elfte generationens Core-processorer kommer att landa någon gång under 2021 års första kvartal. Dessvärre har vi som tidigare nämnt inte fått något specifikt lanseringsdatum.

Intel bekräftar även vad tidigare läckor har pekat mot och säger att Rocket Lake kommer ta steget över till PCI Express 4.0. Något som kommer innebära mycket högre bandbredd för enheter som grafikkort och SSD-diskar. Intels meddelande avslutas med löftet om att fler detaljer kring den kommande processorgenerationen kommer att avtäckas inom kort.

Intels meddelande kommer precis innan AMD:s stora processorevent som kommer att hållas senare idag den 10 oktober. Här kommer AMD att avtäcka sin kommande processorarkitektur Zen 3 som blir Rocket Lakes största motståndare. Hur pass dessa arkitekturer kommer att stå sig mot varandra är något som återstår att se. Nästa generations processorkrig kan dock komma att bli högst intressant.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid