Vad som sägs vara en läckt bild på produktplanen för Intels kommande processorarkitektur ”Rocket Lake” pekar mot att de kommande Core i7-processorerna kan komma att utrustas med ovanliga åtta kärnor och 12 trådar.

Intels kommande ”Rocket Lake-S” processorer har tidigare ryktats utrustas med åtta processorkärnor som mest. Något som skulle resultera i att företagets Core i7 och Core i9-processorer kan bli svåra att särskilja från varandra. Detta sägs nu ha lösts genom att modifiera processorernas HyperThreading för att ändra mängden processortrådar hos Core i7-serien.

Enligt vad som sägs vara en bild på en del av Intels produktplan för den kommande processorfamiljen som läckts av hemsidan Videocardz kommer Core i7-serien inte med HyperThreading på samtliga kärnor.

Ovanstående bild pekar även mot att vi kan komma att se dagens Comet Lake-arkitektur återvända även för nästa generations processorer. Detta genom att utgöra grunden för framtida Core i3 och Pentium-processorer.

Med Comet Lake gav Intel användare möjligheten att stänga av HyperThreading hos enskilda processorkärnor. Detta medans tidigare generationer endast kunnat slå av tekniken för samtliga processorkärnor samtidigt. Något som nu skulle kunna ses som en fingervisning mot denna potentiella plan att inte implementera HyperThreading hos samtliga kärnor.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. Exakt vad Intel planerar eller inte planerar med Rocket Lake är något som i dagsläget endast går att spekulera i. Då den påstådda produktplanen listas Intels ”vPro”-processorer finns det inte heller något som bekräftar att denna ojämna trådfördelning kommer att hitta sin väg till samtliga Rocket Lake-baserade processorer ur Core i7-serien.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid