Det blir inte bara Photoshop från Adobe som hittar sin väg till iPad, även Illustrator har nu bekräftats lanseras för Apples surfplattor under nästa år.

Adobes bildredigeringsprogram Photoshop finns nu tillgängligt för Apples iPad OS. Trots att programmet ännu inte har precis alla utlovade funktioner arbetar Adobe med att implementera dessa i framtiden.

Detta är dock inte det enda Adobe arbetar på när det kommit till Apples surfplattor. Under årets MAX-konferens har företaget bekräftat att även Illustrator kommer att lanseras till iPad. Det kommer dock att dröja till någon gång under år 2020 innan vi får se Adobes bibliotek för iPad OS utökas.

Adobe nämnde under årets konferens att utvecklingen av denna version av Illustrator fortfarande är i tidigt skede. Däremot menar företaget att denna version kommer att komma med unika egenskaper anpassade för vad iPads har att erbjuda. Till exempel Apple Pencil-stöd. Likt Photoshop för iPad kommer Illustrator tillsammans med ett nytt gränssnitt som även det anpassats för bli så intuitivt som möjligt på surfplattorna.

Tack vare Adobes Creative Cloud kommer det även att vara möjligt att komma åt projekt skapade på en iPad via en dator eller vice versa. Adobe nämner även att ”många” designer som startas på en iPad kommer att kunna färdigställas på surfplattorna. Exakt vad som kommer att skilja denna version från originalversionen och vilka begränsningar som sätts på användarupplevelsen är däremot något som återstår att se.

Som tidigare nämnt har Adobe inte bekräftat något lanseringsdatum för programmets iPad-version. Däremot kommer den att lanseras någon gång under nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid