Photoshop till iPad som avtäcktes under WWDC 2019 har nu anlänt till Apples onlinebutik och medans en del funktioner fortfarande saknas ser Adobe ut att göra sitt bästa för att expandera programmet som finns tillgängligt för en månadskostnad.

Under WWDC 2019 avtäcktes en version av det populära bildredigeringsprogrammet Photoshop som utvecklats specifikt för Apples iPad-surfplattor. Nu har applikationen anlänt till Apples App Store och Adobes webbutik till en prislapp på 120 kronor i månaden.

Denna bärbara version av programmet kommer med många av de funktioner som finns tillgängliga hos PC och Mac-versionerna. Likt de fullfjädrade versionerna kan iPad-upplagan av programmet hantera PSD-dokument på upp till 300 000 x 300 000 px och enligt Marc Edwards ska det vara relativt smärtfritt att öppna stora filer med många lager och hantera dessa i iPad-versionen av Photoshop.

Allt är dock inte frid och fröjd, Edwards har även rapporterat en rad problem och instanser av udda beteende från applikationen via sitt Twitter-konto. Dock verkar det rent generellt vara en relativt smärtfri upplevelse. I dagsläget ska programmet endast ha stöd för RGB-färgspektrumet och färgdjup på 8 bit. Adobe har däremot genom själva appen bekräftat att detta är något som kommer att utökas i framtiden.

Edwards påpekar även att iPad-versionen av programmet inte verkar räknas till den gräns på två samtidiga inloggningar Adobe har satt för Creative Cloud.

Photoshop för iPad finns som tidigare nämnt tillgängligt via Apples App Store nu och månadspriset ligger på 10 dollar. I Sverige blir det en månadskostnad på 120 kronor för den billigaste foto-prenumerationen. Det finns även en gratis testperiod på 30 dagar nyfikna iPad-användare kan skriva upp sig för.

Förhoppningsvis kommer vi att se ytterligare funktioner läggas till i denna extra bärbara version av det populära programmet inom kort. Adobes MAX-event går även av stapeln idag, med lite tur kan vi komma att se exakt vad som Adobe har planerat för denna senaste versionen av Photoshop och när vi kan tänkas få tillgång till de funktioner som i dagsläget saknas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Ännu fler prenumerationer, jippii. Finansiell död genom tusen nålstick…