Inför lanseringen av Half-Life: Alyx, den VR-baserade prologen till Half-Life 2, ger Valve användare av plattformen Steam chansen att avnjuta de andra speltitlarna i serien helt utan kostnad.

Många har väntar i år och dagar efter en tredje installation i Valves beryktade spelserie Half-Life. En sådan avtäcktes officiellt för några månader serier i form av ”Alyx”. Detta är inte den fortsättning många gått och väntat på utan det är en prolog till Half-Life 2.

Vad som särskiljer Alyx ytterligare från resterande spel i serien är att titeln endast kommer att finnas tillgänglig för virtuell verklighet (VR). Däremot försöker Valve nu sätta lite plåster på såren samtidigt som man bygger hype för den kommande speltiteln.

Fram till dess att Alyx lanseras kommer alla tidigare spel i serien vara tillgängliga gratis för användare av Valves distributionsplattform Steam. Detta innebär att fram till mars månad i år kommer spelen att kunna avnjutas utan extra kostnad.

Värt att påpeka är att Valve inte ger bort spelen. Användare som ger sig på att spela igenom serien utan att öppna plånboken kommer att behöva vara färdig innan Alyx lanseras. Efter lanseringen kommer de tidigare speltitlarna att återgå till sina prislappar de haft tidigare.

Half-Life: Alyx kommer att lanseras under mars månad år 2020. Det kommer att finnas tillgängligt för alla PC-baserade VR-headsets och inte endast Valves eget headset Index. Däremot får den som äger ett Valve Index eller bara Index-kontrollerna en gratiskopia av speltiteln vid lansering. Andra bonusar inkluderar även estetiska ”skins” till vapen som finns tillgängliga i spelet samt innehåll med Alyx-tema för Counter-Strike: Global Offensive. Resterande VR-användare som vill ge sig på denna speltitel kommer få lägga ut 60 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
n0pax
n0pax
4 Årtal sedan

Väntar på billigare och trådlösa vr-set

Vi får se om det kommer till Playstation 5. Var prat om något nytt där.