Efter läckor som tvingade Valve att bekräfta speltiteln Half-Life: Alyx existens har företagets flaggskeppstitel för virtuell verklighet nu avtäckts officiellt och fler detaljer om den kommande titeln har nu blivit kända.

Efter att dess existens bekräftats tidigare under veckan har Valve nu avtäckts nästa installation i spelserien Half-Life. Den kommande titeln går under namnet Alyx och är ett spel för virtuell verklighet (VR) som utspelar sig mellan seriens två existerande spel.

Spelets handling utspelar sig när titelkaraktären Alyx tillsammans med sin far Eli Vance formar motståndsrörelsen för att försvara planeten mot utomjordiska Combine-styrkorna.

Enligt Valve kommer Half-Life: Alyx vara ett fullfjädrat spel trots sin VR-exklusivitet. Spelet ska ha en fullång story och möjligheten att gå på upptäcktsfärder i spelvärlden. Enligt Valves utvecklare Greg Coomer har det tagit de personer som testat spelet hittills ungefär lika lång tid att klara av handlingen i Alyx som det tar att klara av Half-Life 2. På ett ungefär kommer Alyx ta omkring 15 timmar att klara av. Det kan dock dröja längre beroende på hur mycket tid spelare lägger på att bara ses sig omkring i spelvärlden.

Half-Life: Alyx kommer att lanseras under mars månad år 2020. Det kommer att finnas tillgängligt för alla PC-baserade VR-headsets och inte endast Valves eget headset Index. Däremot får den som äger ett Valve Index eller bara Index-kontrollerna en gratiskopia av speltiteln vid lansering. Andra bonusar inkluderar även estetiska ”skins” till vapen som finns tillgängliga i spelet samt innehåll med Alyx-tema för Counter-Strike: Global Offensive. Resterande VR-användare som vill ge sig på denna speltitel kommer få lägga ut 60 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid