GTA V har enligt utvecklarna Rockstar blivit skräddarsytt för att leverera en bra spelupplevelse även vid extrema upplösningar och höga bildfrekvenser där det slutgiltiga målet varit 60 fps vid 4K-upplösning. Nu bekräftar Rockstar att det krävs minst dubbla grafikkort för att nå dessa mål men att de spelare som har kraft tillräckligt även kan nå högre än 60 fps.

Rockstar har förmedlat att man satte upp höga mål för utvecklingen av PC-versionen av GTA V. Inte minst när det kom till den grafiska upplevelsen där utvecklaren valde att ta sikte på 4K-upplösning och en bildfrekvens om 60 bilder per sekund. Vi insinuerade tidigt att det troligtvis kommer krävas en speldator av rang för att mäkta med dessa inställningar och det bekräftas nu av Rockstar. I en intervju med PC Gamer förklarar företagets vd Kevin Hoare att det krävs minst två grafikkort för att nå 60 bilder per sekund när upplösningen skruvas upp till 3 840 x 2 160 pixlar.

“To run the game on a 4K display at 30fps. You’ll need at minimum an AMD HD 7870 or Nvidia GTX 760 with 2GB of VRAM.” As for the 4K at 60 frames per second, you will need to set up a “high-end SLI or Crossfire setup.” säger Hoare i intervjun.

Fortfarande avslöjar inte Rockstar vid vilka grafikinställningar man förväntas nå 60 bilder per sekund i 4K-upplösning och som vi sett i läckta skärmdumpar finns det gott om inställningar för att pressa grafikkorten extra hårt även utan höjd upplösning.

GTA V är inte begränsat till 60 fps

En positivt nyhet är samtidigt att Rockstar faktiskt bekräftat att spelet inte kommer vara låst vid just 60 bilder per sekund som många andra konsolportar. GTA V kommer att stödja högre bildfrekvenser än så och även om vi ännu inte har några närmare detaljer kring detta bör det betyda att spelare med 120 och 144 hertz monitorer kan få extra fint flyt med rätt hårdvara och inställningar.

Källa: WorldsFactory, PC Gamer

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
odincoin_AnKaN_Potatispannkaka Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Potatispannkaka
Gäst
Potatispannkaka

Varför är den röda bilen på höger sida lägre än på de tre andra bilderna?

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Bra nyhet, sett diskussioner om 60 fps är max! Aja ska bli kul när spelet kommer! Hoppas på bra flyt med single core vid 1080p.. att pilla med extra fina detaljer är kul men knappast nödvändigt.. jag lyckas få bra spelupplevelse i cs:go och många andra mindre grafiskt imponerande titlar.. längtar inte till 4k, då måste man investera för att hänga med!

odincoin
Gäst

Det hade varit en praktskandal som ett sådant spel hade varit kodat för att alltid lagga. Finns trots allt en hel del som inte sitter på laggskärm.