Nvidia ryktas avtäcka nästa grafikkortsmodell för mellansegmentet vid namn Geforce GTX 1660 Super under nästa vecka och nu har partnertillverkare Maxsun listat en av sina varianter tillsammans med vad som kan vara de slutgiltiga specifikationerna.

En kinesisk onlineåterförsäljare sägs nu har röjt de slutgiltiga specifikationerna för Nvidias ryktade grafikkortsmodell Geforce GTX 1660 Super. Grafikkortsmodellen har ryktats vara på väg under en tid och dess specifikationer har hävdats skilja sig från originalmodellen på endast en punkt. Något som nu ser ut att ha bekräftats.

Twitter-profilen momomo_us delade en produktsida för Maxsuns grafikkort Terminator GTX 1660 Super hos den kinesiska återförsäljaren JD.com där specifikationerna listats tillsammans med produktbilderna.

 GTX 1660 Super
ArkitekturTuring
CUDA-kärnor1 408
Klockfrekvens (kan variera beroende på tillverkare)1 530 MHz
Turbofrekvens (kan variera beroende på tillverkare)1 785 MHz
Videominne6 GB GDDR6
Minnesfrekvens14 000 MHz
Minnesbuss192-bit

Det ser ut att mycket väl kunna bli en uppgradering av videominnet som särskiljer GTX 1660 Super från originalmodellen. Medans vanliga Geforce GTX 1660 kommer utrustat med GDDR5-minne listas här Super-varianten tillsammans med GDDR6-minne med en klockfrekvens på 14 000 megahertz (MHz). Detta över en 192-bit bred minnesbuss.

Utöver videominnet rör det sig om 1 408 CUDA-kärnor och klockfrekvenser som sträcker sig från 1 530 MHz till 1 785 MHz beroende på belastning. Klockfrekvenserna kan dock komma att skilja mellan olika grafikkortsvarianter från olika tillverkare. Maxsuns modell drivs av en ensam 8-pin-anslutning och bildanslutningar kommer modellen med en HDMI, en Displayport samt en DVI.

Exakt när Nvidia planerar att avtäcka denna ryktade grafikkortsmodell är fortsatt oklart. Det har ryktats om att denna modell som blir det första grafikkortet ur Nvidias Super-serie utan raytracing kommer att avtäckas den 29 oktober. Även vilket riktpris Nvidia valt att sätta för modellen är i skrivande stund inte oklart. Hemsidan Videocardz hävdar dock att GTX 1660 Super kommer att få ett riktpris på omkring 10 dollar mer än vanliga GTX 1660 vilket lägger modellens riktpris 50 dollar under GTX 1660 Ti.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt när det kommer till obekräftade uppgifter. Den 29 oktober är inte långt bort vilket innebär att om ryktet om när modellen kommer att avtäckas visar sig stämma är det inte en långt väntan kvar innan vi får se nästa kämpe på i mellansegmentet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid