Vad som sägs vara de första faktiska prestandasiffrorna för Geforce GTX 1660 Ti, startskottet för Turing-baserade grafikkort utan RT-kärnor, har nu hittats i databasen för spelet Ashes of the Singularity.

Nvidias senaste grafikarkitektur Turing har mötts med blandad kritik. Dels för de prislappar som de nya grafikkorten med förmågan att rendera raytracing i realtid bär. Däremot har rykten som hävdar att tillverkaren förbereder en uppsättning grafikkortsmodeller utan de RT-kärnor som blivit ett av arkitekturens dragplåster cirkulerat under en längre tid.

Under förra veckan rapporterade hemsidan Videocardz att en grafikkortsmodell för mellansegmentet kallad Geforce GTX 1660 Ti var på väg. Denna modell sägs nyttja samma grafikprocessor som RTX 2060, men avstår från de tidigare nämnda RT-kärnorna i ett försök att få Turing mer tillgänglig för en bredare publik genom en lägre prislapp.

Nu har de första prestandasiffrorna för denna ännu inte avtäckta grafikkortsmodell dykt upp. Detta i form av ett Twitter-inlägg från Tum Apisak som visar vad som sägs vara en bild från spelet Ashes of the Singularitys databas där den kommande grafikkortsmodellen ska stå listad.

GTX 1070-nivå

Testet genomfördes i 1080p-upplösning med höga grafikinställningar. Slutpoängen för Geforce GTX 1660 Ti landade på 7 400 poäng. Övriga specifikationer för testsystemet inkluderar en åttakärnig Intel-processor vars exakta modellnamn inte listas och 16 gigabyte internminne.

Rent poängmässigt ser Geforce GTX 1660 Ti att lägga sig 1 200 poäng över sin föregångare GTX 1060. Detta skulle resultera i omkring samma prestandaklass som det Pascal-baserade GTX 1070.

Ashes of the Singularity kan dock vara ett knepigt spel att jämföra just prestanda för grafikkort i. Värt att ha i åtanke är även att dessa prestandasiffror inte är bekräftade och är som tidigare nämnt en påstådd läcka. Visar sig tidigare rykten stämma så kommer Nvidia att lansera denna kommande modell under nästa månad. Något som i så fall betyder att vi inte bör behöva vänta allt för länge på att få se modellens faktiska prestanda. Fram till att detta inträffar rekommenderar vi en nypa salt tillsammans med dessa prestandasiffror.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Roger Skagerström

Var inte enda anledningen till att folk benchade med AoS att det var först med DX12? Och nu kör man i DX11-läge 😛 Märklig metodik 😛