Många blev glada när Square Enix bekräftade Final Fantasy XV Windows Edition, nu har mer information om systemkraven dykt upp.

Uppdatering: Square Enix har sedan artikeln publicerades gått ut och sagt att spelet inte nödvändigtvis behöver ta upp 170 gigabyte (GB) hårddiskutrymme. Tydligen så blev det lite fel när beskrivningen till den Youtube-video som nämns i artikeln skulle översättas och specifikationerna som står listade längre ner i artikeln är inte systemkrav, utan det är vad den maskin som spelade upp demon av spelet under Gamescom var utrustad med.

Originalartikel:
Under årets upplaga av Gamescom så bekräftade spelutvecklaren Square Enix att deras kritikerrosade spel Final Fantasy XV kommer att få en PC-version som ska lanseras i början av 2018.

Det avslöjades att spelet har stöd för 4K-upplösning med texturer som har en upplösning på upp till 8K, Dolby Atmos och en uppsättning Nvidia-tekniker så som Hairworks.

På Square Enix Youtubekanal låg en video som avslöjade lite mer om systemkraven för Final Fantasy XV Windows Edition. Dessvärre har videon tagits ner från Youtube, men inte förren en bild av videons beskrivning tagits och laddats upp på andra medier av en snabbtänkt tittare.

Bilden visar att Square Enix rekommenderar en Intel Core i7-processor med en klockfrekvens på 3,4 gigahertz (GHz) eller en AMD Ryzen 7 1700-processor samt ett Nvidia Geforce GTX 1080 Ti och 16 gigabyte systemminne för att spela spelet i 4K-upplösning.

Det framgår även att spelet kommer att slå rekord när det kommer till storlek och slukar hela 170 gigabyte (GB) lagringsutrymme. Något de flesta andra spel inte ens kommer i närheten utav.

”We can say now that FF15 on PC supports native 4K and also up to 8K, as well as HDR 10. But we haven’t really revealed anything like minimum specs yet because we’re developing at such a high end which means we can’t really define it with current standards now. At some point we will publish the recommended and minimum specs, but we can’t say exactly what they are at the moment.” – Raio Mitsuno, Square Enix.

Utvecklaren har förklarat att man inte velat publicera några krav satta i sten för hårdvaran som krävs för spelet då PC-versionen fortfarande är under utveckling och optimering sker på löpande band. Förhoppningsvis så kommer Square Enix ut med de officiella systemkraven inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid