Gigabyte visar upp nya moderkort för Intels kommande HEDT-plattform, AMD lanserar Ryzen Pro 3000-serien och Sony kapar priserna för spelströmningstjänsten Playstation Now.

Denna veckans nyheter som tyvärr inte fick en dedikerad artikel på NordicHardware inkluderar bland annat Gigabyte som avtäckt en rad moderkortsmodeller för Intels kommande processorfamilj Cascade Lake-X och AMD som har sjösatt Ryzen Pro 3000-serien riktad mot tillverkare av stationära datorer med företag i fokus.

 

Gigabyte avtäcker nya X299-moderkort för Cascade Lake-X

Intel förbereder sig inför lanseringen av den kommande processorfamiljen Cascade Lake-X som tar över stafettpinnen från dagens Skylake-X. I samband med detta har Gigabyte nu avtäckt tre kommande moderkortsmodeller för X299-plattformen som ska vara specifikt förberedda för att hantera de ökade klockfrekvenserna och den höga strömförbrukningen Intels högpresterande processorer kommer med.

Läs mer hos Hexus.

 

AMD sjösätter Ryzen Pro 3000-serien

AMD började veckan med att sjösätta Ryzen Pro 3000-serien som riktar sig mot tillverkare av färdigbyggda datorer med fokus på affärsverksamheter. Till exempel kommer processorfamiljen med AMD Memory Guard som krypterar den information som hanteras av systemens internminne, likt AMD SME som finns hos företagets serverprocessorer Epyc.

Läs mer hos AMD.

 

Intel hakar på PLC-NAND för kommande SSD-enheter

SSD-enheter är produkter vars prislappar kan sträcka sig från relativt plånboksvänliga till så höga att man nästan får svindel. Vad för minne som används i SSD-enheter har en stor inverkan på det riktpris som sätts när det är dags för lansering och nu har Intel bekräftat att företaget ansluter sig till samma klubb Toshiba är medlem i. Det handlar om PLC-minne (Penta-Level Cell), något som kan komma att ge konsumenter SSD-enheter vars lagringskapaciteter ökar medans prislapparna minskar.

Läs mer hos Arstechnica.

 

Sony kapar priserna för Playstation Now

Det nalkas krig på marknaden för spelströmningstjänster. Sony har länge haft sin tjänst Playstation Now och erbjudit ett stort utbud av speltitlar redo för streaming för en månadsavgift. En tjänst som även kommer hitta sin väg till PC.

Sony kommer dock få redigt med konkurrens inom kort. Google förbereder sig inför lanseringen av sin tjänst Stadia och Microsoft kommer snart att börja testa sin egen tjänst Project xCloud. Nu har Sony bekräftat att man nu sänker prenumerationskostnaderna för Playstation Now med cirka 50 procent. Från cirka 200 kronor i månaden kostar tjänsten numera 110 kronor per månad, 270 kronor per kvartal och 650 kronor för ett helt år.

Läs mer hos Sony.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid