Sonys tjänst för att streama spel kallad Playstation Now har varit online i cirka fem år och för omkring två år sedan blev den även tillgänglig på PC. Nu står det klart att tjänsten kommer att hitta sin väg till spelsugna i Sverige.

Att låta användare streama spel är något som flera aktörer haft siktet inställt på under en lång tid. Dessa aktörer vill kunna erbjuda en tjänst som kan liknas med ”Netflix för TV- och datorspel” där kunderna slipper offra lagringsutrymme för att installera speltitlar. Samt kringgå de hårdvarukrav som sätts ut av utvecklare då spelen egentligen spelas på en maskin någon annanstans.

Bland dessa aktörer finns Sony som har sin tjänst vid namn Playstation Now. Tjänsten har funnits i cirka fem år, dock aldrig tillgänglig i Sverige. För omkring två och ett halvt år sedan blev den även tillgänglig för PC-användare och öppnade upp för streaming av speltitlar från Playstation 2, 3 och Playstation 4 till datorer.

I ett blogginlägg bekräftar Sony nu att tjänsten kommer att bli tillgänglig i en rad europeiska länder, bland annat Sverige. Mer exakt rör det sig om Spanien, Italien, Portugal, Norge, Danmark, Finland och, som tidigare nämnt, Sverige.

Beta-test på ingång, PC-spelare får vänta

Något exakt datum för när tjänsten blir tillgänglig i dessa länder har inte angivits. Däremot kommer ett beta-test att hållas under början av februari månad. Dock endast för Playstation 4 och Sony meddelar att PC-användare får vänta lite längre innan tjänsten blir tillgänglig på plattformen.

Systemkraven för Playstation Now på PC lyder som följande:

 MinimumRekommenderat
OperativsystemWindows 7, 8.1 eller 10Windows 7, 8.1 eller 10
ProcessorIntel Core i3 @ 2,0 GHzIntel Core i3 @ 3,5 GHz
AMD A10 @ 3,8 GHz
RAM2 GB2 GB
Lagringsutrymme300 MB300 MB
ÖvrigtLjudkort, USB-port samt 5 Mbps bredbandLjudkort, USB-port samt 5 Mbps bredband

När det kommer till handkontroller som stöd rör det sig om Sonys egna Dualshock 3 eller Dualshock 4. Dessa kan kopplas till datorer vars moderkort har inbyggt Bluetooth-stöd eller via en trådlös adapter som köps separat. Även handkontroller som inte kommer från Sony kan användas så länge de ha Xinput-stöd.

Sett till kostnaden för tjänsten landar det på omkring 150 kronor per månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid