Bilder på Samsungs nya version av Dex-dockan som låter Galaxy S9-användare transformera sina telefoner till ”fullfjädrade” datorer har nu läckt ut.

Samsungs vision om en telefon som agerar ersättare för en stationär eller bärbar dator såg vi först under Unpacked förra året så företaget visade upp sin dockningsstation Dex för Galaxy S8. Snart är det dags för lanseringen av nya Galaxy S9 och bilder på nästa generations Dex-produkt har nu hittat sin väg ut på internet tack vare Evan Blass.

Till skillnad från den förra generationens Dex-docka där telefonen anslöts i vertikalt läge och skärm, mus samt tangentbord kopplades in till dockan så har Samsung simplifierat upplägget ytterligare enligt bilderna. Nu kommer telefonen att läggas platt ovanpå dockningsstationen med skärmen vänd uppåt och endast en bildskärm med HDMI-stöd behövs för att få ett ”komplett” paket då telefonen sedan kan agera styrplatta och tangentbord.

I den första bilden ser vi att dockningsstationen kommer utrustad med två USB-portar, en HDMI för anslutning av bildskärm samt en USB-C-hona där strömförsörjningen kopplas in. Vi ser även hur telefonen läggs ovanpå Dex-dockan och kopplar sedan in i den USB-C-hane som dockan har på ovansidan.

I den andra bilden kan vi se en Galaxy S9 vilandes ovanpå dockningsstationen och även telefonens 3,5 millimeteranslutning och högtalare är synliga.

Enligt tidigare uppgifter som Blass delat med sig av via VentureBeat så ska nya Dex-dockan även vara bakåtkompatibel med Galaxy S8 och Galaxy S8+. I nuläget finns dock inga uppgifter om den nya dockningsstationen kommer att ha stöd för högre upplösning än 1080p på den externa skärmen likt föregångaren eller ej. Även lanseringsdatum och prislapp är vid skrivande stund okänt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
P4k3 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Inbyggd kylfläkt i dockan, månne? Ser ut att vara ett luftutblås under telefonen…

Måste tillstå att det förefaller ganska ploj-grejigt, samt inte särskilt ergonomiskt att använda telefonen som styrplatta OCH tangentbord när den är upphöjd så högt över ytan den vilar på, samt har en massa sladdanslutningar stickandes ut ur sig. En vertikal docka så att skärmen kan betraktas direkt, samt riktig mus/styrplatta och tangentbord vore mer fördelaktig ur användarsynpunkt.

P4k3
Medlem
P4k3

Jag sa det på jobbet tidigare. Jag skulle kunna byta ut min jobb-pc mot en DeX… Om den bara stödde minst två skärmar (gärna tre). Så en displayport utgång med MST tack.