Googles nya Nexus-telefoner sägs närma sig lansering och i dag får vi se bilder på vad som sägs vara Huaweis bidrag till varumärket. Bilderna visar en telefon med en stor Nexus-logotyp och en intressant design. Modellen ser ut att ha en annorlunda bula på den övre delen av baksidan, troligen för att ge utrymme för telefonens kamera.

Nexus-telefoner har hittills byggts av HTC, Samsung, LG och Motorola. Rykten pekar på att Huawei blir Nexus-familjens första kinesiska tillverkare och i dag får vi se detaljerade bilder på vad som sägs vara företagets kommande telefon. De läckta bilderna ger oss en hel del information om den kommande modellen. I en av bilderna ser vi bland annat att telefonen har en baksida byggd av ett material som åtminstone ser ut som metall. På baksidans övre halva finns en rund fingeravtrycksläsare och strax ovanför den finns modellens kamera.

Varför kamerabula?

Kameran är inbyggd i en utstickande del som får oss att tänka på Motorola Razr från 2011 som tack vare sin utstickande kamera kunde mäta 7,1 millimeter i tjocklek – ett imponerande mått för en modell som nu har fyra år på nacken. Det är svårt för oss att se i bilderna varför kameran är inbyggd i en så stor bula men vi skulle gissa på att det är ett designval som tvingats fram av en tunn profil och en lite för stor kamerasensor.

Huawei_nexus

Dubbla högtalare

Utöver en bild på telefonens metalltäckta baksida ger oss de läckta bilderna en titt på vad som sägs vara ett svart skal samt telefonens framsida. Den sistnämnda bilden visar oss telefonens dubbla frontmonterade högtalare och vad som sägs vara en 5,7 tum skärm.

Enligt rykten har Google planer på att lansera två Nexus-telefoner i år. Den ena sägs vara en uppföljare till Nexus 5 och tillverkas av LG medan den andra kan ses som en ersättare för Nexus 6, den 5,7 tum stora Huawei-modellen. De båda modellerna sägs lanseras i höst men det är oklart exakt när de kommer att nå konsumenter.

Källa: Inexus

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gurra123456712 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gurra123456712
Gäst
Gurra123456712