Efter flera förseningar har det nu bekräftats att de första enheterna av spelkonsolen Atari VCS kommer att lämna fabriken under juni månad. Dock är det långt ifrån tillräckligt många för att ge samtliga IndieGoGo-deltagare sina konsoler.

För lite mer än två år sedan bekräftade Atari att företaget efter flera årtionden skulle ge sig tillbaka in på marknaden för spelkonsoler. Spelkonsolen går under namnet Atari VCS och gräsrotsfinansierades via IndieGoGo.

Projektet lyckades dra till sig stor uppmärksamhet och Ataris finansieringsmål på 100 000 dollar möttes 20 gånger om på en enda dag. Det var dock mer eller mindre här som de goda nyheterna för konsolen tog slut.

Projektet har drabbats av flera förseningar och i skrivande stund är det fortfarande inga färdigställda enheter som hittat sin väg ut till personerna som stöttade projektet. Något som snart kommer att ändras till en viss del. Atari har nu bekräftat att de första VCS-enheterna kommer att hitta sin väg till konsumenter under juni månad.

Däremot är det endast 500 enheter som har bekräftats lämna fabriken denna månad. Vilket inte är i närheten av antalet konsoler som behövs för att möta efterfrågan från de cirka 11 600 personer som bidrog till IndieGoGo-kampanjen.

Atari VCS specifikationer

Något positivt som kommit från spelkonsolens försenade lansering är uppgraderad intern hårdvara. Konsolen var till en början tänkt att drivas av en AMD Bristol Ridge A10-APU. Något som sedan uppgraderats till en Ryzen-APU med två kärnor, fyra trådar och Vega 3-grafik. Detta tillsammans med åtta gigabyte internminne, 32 gigabyte lagringsutrymme som kan utökas med ett USB-minne eller extern hårddisk.

Atari har en lång bit kvar att gå innan VCS faktiskt lyft. Dock ser det med dessa första 500 enheter ut som att projektet äntligen börjar närma sig sitt mål.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid