Indiegogo-kampanjen för spelkonsolen Atari VCS är nu igång och Atari har tagit tillfället i akt att lista konsolens exakta specifikationer på kampanjsidan.

Efter en hel del förseningar har Atari nu dragit igång Indiegogo-kampanjen för sin gräsrotsfinansierade spelkonsol Atari VCS. Grundmålet var att få in 100 000 dollar, något som nåtts med råge då kampanjen vid skrivande stund har tjänat in över två miljoner dollar. Detta med en hel månad kvar på kampanjen.

Länge har det spekulerats om exakt vad som döljer sig på konsolens insida. Lyckligtvis för nyfikna så listas konsolens specifikationer på sidan för Indiegogo-kampanjen.

Det handlar om en AMD Bristol Ridge A10 processor med en AMD Radeon R7 grafikkrets. Utöver detta så handlar det om fyra gigabyte (GB) RAM-minne och 32 GB eMMC-lagring. Lagringsutrymmet kan utökas med hjälp av externa hårddiskar eller SD-kort.

Operativsystemet kommer som tidigare avslöjat i form av Linux baserat på Ubuntu. Operativsystemet har även anpassats rent estetiskt för att få mer utav en Atari-känsla.

Atari utlovar även stöd för datormöss och tangentbord. För den som inte känner att den nya versionen av Ataris klassiska handkontroll eller Ataris nyutvecklade, moderna handkontroll är av intresse.

Atari nämner även att användare av konsolen kan avnjuta Linux-baserade spel via speltjänsten Steam. Så länge spelens hårdvarukrav inte överskrider konsolens specifikationer.

Anslutningsmässigt utrustas konsolen med fyra USB-anslutningar, HDMI 2.0 och gigabit ethernet. Även 2.4/5 GHz Wifi och Bluetooth 5.0 finns att dra nytta utav.

Atari VCS kommer att levereras med över 100 klassiska Atari-spel. Det krävs ingen internetuppkoppling för att avnjuta dessa. Däremot för att få tillgång till konsolens alla funktioner och nya spel krävs det att konsolen är uppkopplad.

Spelare sugna på en egen Atari VCS kan via Indiegogo-kampanjen beställa en konsol för 199 dollar, cirka 1 700 kronor, så längre lagret räcker. Vill man däremot få med en av Ataris egna handkontroller går priset upp till 229 dollar, omkring 2 000 kronor, för det billigaste paketet.

Atari nämner att man har som mål att börja leverera den nya konsolen under våren 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid