Trots att trenden för kryptovalutor börjat avta slår Asus på stora trumman och avtäcker H370 Mining Master som tillåter riggar med upp till 20 grafikkort för utvinning av kryptovalutor.

Kryptovalutor har varit en stor snackis under det senaste året. Att utvinna kryptovalutor med hjälp av grafikkort blev en trend som vände upp- och ner på grafikkortspriserna världen över.

Trenden har dock sakta men säkert börjat avta. Dels på grund av den ökade svårigheten att få tag på dessa kryptovalutor. Dels på grund av nya, mer specialiserade produkter bättre ämnade för det ändamålet.

Detta har dock inte stoppat Asus som nu har avtäckt ett nytt moderkort designat för att användas i riggar som utvinner kryptovalutor. Moderkortet är inte Asus första produkt som riktar sig mot ”mining”, tidigare har tillverkaren lanserat moderkortet B250 Mining Expert.

Det nya moderkortet går under namnet H370 Mining Master. Denna gång handlar det om 20 grafikkortsplatser, ett snäpp upp från de 19 platserna hos den tidigare modellen. En annan skillnad är även att H370 Mining Master utrustats med en uppsjö av USB-portar för att ansluta så kallade ”riser-kablar” till. Medans den B250 Mining Master var utrustat med PCIe x1-anslutningar.

Asus H370 Mining Master kommer likt den tidigare modellen med mining-specifika egenskaper. Bland annat en skärm som vid uppstart låter användare se vilka inkopplade grafikkort som fungerar som tänkt och vilka som stött på problem.

Asus förväntar sig att moderkortet kommer att nå butikshyllorna under det tredje kvartalet i år. Några specifika prisuppgifter har inte lämnats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid