iphone_6_running

Om ungefär en och en halv vecka kommer Apple officiellt avtäcka årets nya Iphone-modell, men den hängivna Iphone-moddningsföretaget Feld & Volk låter sig inte vänta. Med hjälp av läckta komponenter har företaget byggt ihop en till hårdvaran till synes fungerande Iphone 6.

Vi har tidigare skrivit om att de senaste veckornas läckor kring Iphone 6 bland annat har innefattat läckta komponenter från den nya telefonen. Dessa läckor har antytt flera specikationer och nya finesser, såsom ett större batteri, en snabbare nätverkskrets och, till slut, stöd för NFC. Det är dock svårt att bekräfta sådana nya finesser endast utifrån lösa kretskort.

Feld & Volk är ett företag som specialiserar sig på att bygga egna specialversioner av Apples Iphone-modeller, bland annat med skal i guld. För att kunna erbjuda en egen variant av Iphone 6 efter dess lansering har företaget samlat på sig läckta komponenter från telefonen i förväg, som de nu monterat och presenterat i en Youtube-video.

Särskilt intressant är att telefonen faktiskt verkar starta även om den inte lyckas boota ett operativsystem. Skärmen visar den klassiska ikonen som uppmanar användaren att ansluta telefonen till en dator med Itunes. Det innebär att vi fortfarande inte fått se en fungerande Iphone 6 full drift, men samtidigt att flera av de nya funktionerna och specifikationerna tycks vara bekräftade.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Apple/Iphone_6_info/fullimages/qualcomm_ic.jpg

I telefonen finns exempelvis en NFC-krets från NXP, vilket innebär att Iphone 6 blir den första Iphone-modellen med stöd för tekniken. Som följd kan vi förmodligen räkna med en uppsättning nya tillbehör från Apple och dess partnertillverkare som drar nytta av NFC för parkoppling, eller rent av en ny NFC-baserad betalningstjänst. På telefonens moderkort hittar vi även en ny nätverkskrets, MDM9625 från Qualcomm, som kan ge stöd för LTE-A Cat 6 och därmed mobila överföringshastigheter på uppåt 150 megabit per sekund.

Medan det här är den tydligaste indikationen hittills på vad vi har att vänta oss av Iphone 6 bör uppgifterna fortfarande tas med en nypa salt. Det är nämligen inte omöjligt att Apple kan ha uppdaterat hårdvaran efter att komponenterna läckte, eller för den delen att det bara rör sig om prototypdelar. Vi bör dock få veta med säkerhet när Apples nästa presskonferens går av stapeln den 9 september.

Källa: Feld & Volk via Apple Insider


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

3 Kommentarer på "Iphone-moddare bygger “fungerande” Iphone 6 från läckta delar"

Notifiera vid
avatar
Sortera efter:   senaste | äldsta | flest röster
NiQ3
Gäst

Det är väl bara en telefon (4.7) dom har byggt? Den mindre är väl en 5S ?

Verkar bli 1GB ram också…

Och Lte advance Cat 4, inte Cat 6 som samsung o LG har numera,
Fast det funkar väl inte här ändå.

Desplow
Gäst

Jag är väldigt tveksam till om Steve någonsin skulle accepterat en utstickande kamera.

Jimmy Hawkin
Gäst

[quote name=”Desplow”]Jag är väldigt tveksam till om Steve någonsin skulle accepterat en utstickande kamera.[/quote]

Ja jag antar att ni var bästisar.

wpDiscuz