Vi kommer allt närmare den heliga graal vad gäller USB-formatet där kommande Type-C kontakten gör det möjligt att använda en och samma vändbara kabel till alla enheter. Men redan nästa månad med lanseringen av Iphone 6 kan Apple ta ett steg i rätt riktning med sin egen vändbara, och bakåtkompatibla, USB-kontakt.

Apple har fått patent på en egen modell av den traditionella USB-kontakten som gör det möjligt att plugga in kabeln utan att behöva fundera över vilken sida som är upp eller ner – ett minst sagt frustrerande moment med dagens USB-kontakter.

appleusb2

Apple har redan tidigare tagit aktiva steg mot att underlätta kabelanslutningarna till sina mobila enheter genom introduktionen av sin vändbara lightning-kabel och nu säger rykten att den nya vändbara USB-kontakten kan komma att dyka upp redan vid lanseringen av nästa generations Iphone.

Apples patent för den dubbelsidiga USB Type-A kontakten avslöjar både detaljer kring kontaktens uppbyggnad och hur den fysiskt skulle komma att se ut. En design som stämmer väl överrens med nyligen läckta bilder från asiatiska tillbehörstillverkare och andra källor på nätet.

appleusb

Kablarna som fångats på bilder med sina vändbara kontakter matchar denna design och sägs vara på väg ut på marknaden i samband med Apples lansering av Iphone 6. En lansering som troligtvis äger rum den 9 september. Skulle uppgifterna stämma betyder det att Apple troligtvis ger stöd för USB 3.0 i sin nya smartphone samt att vi i väntan på USB Type-C produkter kan få lite mindre huvudbry när det är dags att koppla in kablarna för våra Apple-produkter.

Källa: Sonny Dickson

Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
PDW Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PDW
Gäst
PDW

Idén som sådan är gammal och allmänt känd. Sladdar med vändbara USB-A kontakter har sålts i flera år. Här är t.ex. en artikel från förra året, som handlar om just ”tunn platta i mitten”-designen. http://www.pcworld.com/article/2070246/you-don-t-have-to-wait-to-buy-usb-cables-that-fit-both-ways.html