Vad som ser ut att vara en kommande processor från AMD i form av Ryzen 7 5800X baserade på Zen 3-arkitekturen har nu hittats i databasen för Ashes of the Singularitys inbyggda test och Intels flaggskepp Core i9-10900K är i dess sikte.

AMD:s nästa processorarkitektur går under namnet Zen 3 och förväntas lanseras skarpt innan årsskiftet. Den 8 oktober kommer företaget att hålla ett onlinebaserat event där mer information angående arkitekturen och de första processormodeller vi lär se baserade på den kommer att visas upp.

Det verkar dock som att vi inte behöver vänta riktigt så länge. Processormodellen vid namn Ryzen 7 5800X har till synes dykt upp i databasen för det integrerade prestandatestet i Ashes of the Singularity.

Ovanstående bild som är från den tidigare nämnda databasen visar att AMD kan komma att plocka Intels flaggskepp Core i9-10900K från prestandatronen när det kommer till spel. Prestandaresultaten för de två processorerna med samma inställningar och tillsammans med ett Geforce RTX 2080 från Nvidia har ställts sida vid sida.

Resultaten visar att AMD:s generella antal bildrutor per sekund låg på 59,3 medans Core i9-10900K låg på 60,3. Detta vid 4K-upplösning och den förinställda grafiknivån ”Crazy”. Sett till den generella poängen för processorerna i sig rör det sig om 133,6 för Ryzen 7 5800X jämfört med 114,8 för Core i9-10900K.

Värt att påpeka är att det system AMD:s Ryzen 7 5800X testades med var utrustat med 32 gigabyte internminne. Medans Intel Core i9-10900K flankerades av 16 gigabyte internminne. Något som kan ha påverkat testresultaten och gett AMD:s processor ett övertag. Intels processor kommer dock med två extra processorkärnor och fyra trådar mer än AMD:s enhet.

Ett rejält hopp i namngivningen

Detta inlägg i Ashes of the Singularitys databas styrker även det tidigare rykten hävdat. AMD ser ut att hoppa över 4000-seriens namngivning för de kommande Ryzen-processorerna. Rykten har menat att AMD valt att hoppa över 4000-namnen för de kommande Zen 3-processorerna för att minska förvirring mellan deras CPU-enheter och APU-enheter som tidigare legat i olika serier trots samma arkitektur i grunden.

Med lite tur dröjer det inte mycket längre innan vi får se AMD:s kommande processorer i action. AMD:s event kommer som tidigare nämnt hållas den 8 oktober och förhoppningsvis får vi en ordentlig dos information angående 5800X och dess syskon.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid