Nu när inlevelsen är så pass imponerande i moderna VR-headset som Oculus Rift Crescent Bay är det interaktivitet vi saknar mest, och det är där Virtuix vill bistå med ”3D-löpbandet” Omni. Vi kikar närmare på och testar löpbandet på plats på CES 2015!

Precis bredvid Oculus monter på CES 2015 hittar vi Virtuix och deras flaggskeppsprodukt Omni, ett slags löpband som vi rapporterade om när det utannonserades förra året. Nu har produkten tagit fast form och demonstreras på mässgolvet, och givetvis passar vi på att kika lite närmare efter vår häftiga VR-upplevelse hos Oculus.

Omni är inte ett löpband av traditionellt slag, främst då det trots allt inte bygger på någon form av rullande band. Istället kan Omni närmast beskrivas som en ”grop” med låg friktion på vilken du kan gå med ett par tillhörande skor. Ett bälte kring midjan ansluts till en ram som håller koll på hur du är vänd, och rörelsen från skorna låter spelet märka av hur du rör dig framåt. På så sätt kan du både gå och springa i virtuell verklighet med ett tillhörande Oculus Rift eller annat VR-headset.

omni_shoes

Chefredaktör Karmehed passade på att testa Omni på mässgolvet, och vad vi kan konstatera är att det faktiskt fungerar. Däremot är det kanska energikrävande då du i praktiken ständigt springer i uppförsbacke, vilket å andra sidan i längden kan vara en fördel gentemot spel där du sitter still i en datorstol. Vi testade Omni med en äldre generation av Oculus Rift, så det ska bli särskilt intressant att se hur upplevelsen blir med en modernare version som Crescent Bay som ger betydligt bättre inlevelse.

I nuläget kostar Virtuix Omni omkring 500 dollar, så omkring 4 – 5 000 kronor, och är därmed fortfarande ingenting för alla spelare. Däremot är det ett intressant koncept och ett fungerande förslag på hur vi kan komma att interagera med VR-spel framöver.


Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-DenSiste Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Bara 500$, hade trott att det skulle gå på mycket mer faktiskt. Folk lägger ju 15-20 tusen på sina datorer.

Ali Abourghiba
Medlem
Ali Abourghiba

[quote name=”wargreymon”]Bara 500$, hade trott att det skulle gå på mycket mer faktiskt. Folk lägger ju 15-20 tusen på sina datorer.[/quote]

Måste man inte ändå ha en rejäl speldator för att kunna nyttja denna rustning?

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Kopplas den in via USB? 😛