Sammanfattning

Den senaste USB standarden (3.1 Gen 2) har nu börjat dyka upp på många nya moderkort och de flesta toppmodeller har stöd för den nya standarden. Det finns numera även billigare moderkort som använder kretsar från Asmedia som är något billigare än Intel Alpine Ridge-kontroller. Även om många nya datorer har stödet, så har det hittills inte funnit någonting som drar nytta av den högre bandbredden. Sandisk Extreme 900 är den första externa SSD-enheten från en stor tillverkare som använder sig av USB 3.1 Gen 2.

Sandisk Extreme 900

Sandisk Extreme 900 – räcker det med att vara snabb?

Prestandamässigt så är det inget snack om att Extreme 900 den snabbaste externa enheten som vi testat hittills. Vid sekventiella läsning så har de andra inte skuggan av en chans och i vissa lägen så kan man nå så pass högt som 800 MB/s. Vid skrivning så går det lite långsammare och det beror nog mycket på att detta är den minsta modellen och skrivprestandan är nog högre på 960GB-modellen. Så för den som behöver en extern lagringsenhet för att exempelvis köra virtuella maskiner är detta en utmärkt produkt. Även om enheten är den snabbaste så är den inte så förfärligt mycket snabbare än Samsungs T3 500GB. Sandisk enheten är dessutom betydligt klumpigare, större och tyngre. Priset är också till Samsungs fördel då en T3 500GB är betydligt billigare än Extreme 900 480GB.

Sandisk Extreme 900 (480GB)

Fördelar

+ Grym läsprestanda
+ Andra generationens USB 3.1 (10GBps)
+ USB Type-C

Nackdelar

– Större och klumpigare än konkurrensen
– Dyr

Cirkapris Product price

Om du har behov av en liten smidig portabel lagrings enhet med bra prestanda, då är inte Extreme 900 något för dig. Men om prestanda är det viktigaste medan pris och formfaktor är mindre viktigt kan Sandisk Extreme 900 vara värd att titta närmare på.

Innehåll

Annons

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
C-JGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
C-J
Gäst
C-J

När får vi se en Samsung 950 Pro (M.2 PCIe/Nvme) i en extern USB-lösning (USB 10 Gbps) eller i en extern Thunderbolt-lösning (TB2 eller TB3)? SÅDAN prestanda skulle vara intressant att se – inte hur det blir med ”Extern intern-SATA i ett USB-chassi”.

Måste ju inte vara Samsung 950 Pro, men en SSD i den ”ligan” vill jag se i en extern lösning som inte har allt för mycket flaskhalsar, dvs USB 10 Gbps eller Thunderbolt.

C-J
Gäst
C-J

Önskemål: kan ni inte ta med Samsung 850 Pro (gärna EVO också) SATA – både internt (6 Gbps SATA) och externt (i USB-chassi för 5 Gbps) – i jämförelserna? Kör modellerna på 500 och 512 GB som jag tippar är de som det är störst åtgång på hos köparna. 850 EVO verkar ju vara Nummer Ett för det som säljs just nu plus att den SSDn ger en god fingervisning för TLC-prestanda. 850 Pro är ju den SSDn i princip alla seriösa tester rankar som den absolut bästa SATA-SSDn. Därför som jag är nyfiken på hur dessa två SSDer presterar… Läs hela »

C-J
Gäst
C-J

Glömde: bägge tummarna UPP för dina tester hittills av externa SSDer! Gillar alla tester men fram för allt ”time to fill”-testet!