Prestanda

Innan vi ger oss in i prestandadiagrammen så vill vi klargöra några saker. Eftersom detta är den första USB 3.1 10Gbps-enheten som vi testar, så har vi även testat den i en helt vanlig USB 3.0 port. Detta för att vi vill se hur mycket prestanda man kan få ut ur den om man nu saknar stöd för den senaste USB-standarden. I övrigt så har vi kört samma tester som när vi testade Samsung T3 och Sandisk Extreme 500 och vi jämför därför med de värdena som vi fick från det testet.

När vi gjorde dessa tester så använde vi oss av USB 3.1 gen 2 som kommer från Intels Alpine Ridge-kontroller på vårt Asus Maximus VIII Extreme (10Gbps). De tester som gjorde med vanlig USB 3.0 är däremot kopplade direkt till Intel Z170-chipset (5Gbps). Vi börjar med Robocopy för att se överföringshastigheten.

 

Inte helt oväntat så är det Sandisk Extreme 900 med USB 3.1 Gen2 som tar täten i de flesta tester. Det beror ju helt enkelt på att enheten inte begränsas av något annat än själva USB gränssnittet. I vissa skrivtester så är Samsung T3 på ungefär samma nivå och faktiskt lite snabbare när det är riktigt små filer som överförs. Om man inte har tillgång till USB 3.1 Gen 2 och istäöllet bara har 5Gbps USB 3.0 (eller USB 3.1 Gen1) så går det i ungefär samma hastighet som Samsung T3. Det tyder på att Samsung enheten hade säkert kunnat vara snabbare om den inte begränsats av 5Gbps USB.

Det är rätt fantastiskt att man numera kan flytta filer via USB i över 800 megabyte per sekund.

Annons

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
C-JGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
C-J
Gäst
C-J

När får vi se en Samsung 950 Pro (M.2 PCIe/Nvme) i en extern USB-lösning (USB 10 Gbps) eller i en extern Thunderbolt-lösning (TB2 eller TB3)? SÅDAN prestanda skulle vara intressant att se – inte hur det blir med ”Extern intern-SATA i ett USB-chassi”.

Måste ju inte vara Samsung 950 Pro, men en SSD i den ”ligan” vill jag se i en extern lösning som inte har allt för mycket flaskhalsar, dvs USB 10 Gbps eller Thunderbolt.

C-J
Gäst
C-J

Önskemål: kan ni inte ta med Samsung 850 Pro (gärna EVO också) SATA – både internt (6 Gbps SATA) och externt (i USB-chassi för 5 Gbps) – i jämförelserna? Kör modellerna på 500 och 512 GB som jag tippar är de som det är störst åtgång på hos köparna. 850 EVO verkar ju vara Nummer Ett för det som säljs just nu plus att den SSDn ger en god fingervisning för TLC-prestanda. 850 Pro är ju den SSDn i princip alla seriösa tester rankar som den absolut bästa SATA-SSDn. Därför som jag är nyfiken på hur dessa två SSDer presterar… Läs hela »

C-J
Gäst
C-J

Glömde: bägge tummarna UPP för dina tester hittills av externa SSDer! Gillar alla tester men fram för allt ”time to fill”-testet!